Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθα σε κύβους
- 1/3 φλ. τσαγιού πάστα κάρυ
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 270 ml κρέμα καρύδας
- 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο στήθος ψητού κοτόπουλου
- 100 γρ. φασολάκια, κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1 μακρύ πράσινο τσίλι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε την κολοκύθα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.
- Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ για να χτυπήσετε την κολοκύθα μέχρι να γίνει λεία.
- Προσθέστε 270 ml κρέμα καρύδας, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει. Προσθέστε το κοτόπουλο και τα πράσινα φασολάκια. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι τα φασόλια να γίνουν καταπράσινα και τρυφερά.
- Μοιράστε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος. Συμπληρώστε με το γιαούρτι και πασπαλίστε με 1 μακρύ πράσινο τσίλι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά), την τριμμένη καρύδα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.