Για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων
 
Υλικά 

  • 500 γρ. κολοκύθα σε κύβους
  • 1/3 φλ. τσαγιού πάστα κάρυ
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 270 ml κρέμα καρύδας

 
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο στήθος ψητού κοτόπουλου
  • 100 γρ. φασολάκια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 μακρύ πράσινο τσίλι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε την κολοκύθα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
  2. Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.
  3. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ για να χτυπήσετε την κολοκύθα μέχρι να γίνει λεία.
  4. Προσθέστε 270 ml κρέμα καρύδας, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει. Προσθέστε το κοτόπουλο και τα πράσινα φασολάκια. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι τα φασόλια να γίνουν καταπράσινα και τρυφερά.
  5. Μοιράστε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος. Συμπληρώστε με το γιαούρτι και πασπαλίστε με 1 μακρύ πράσινο τσίλι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά), την τριμμένη καρύδα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.