Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να ξεπαγώσεις τον κιμά και το κρέας, και θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια. Μήπως...
έχεις βρεθεί πολλές φορές να επιστρέφεις σπίτι το βράδυ και, ενώ θέλεις να ετοιμάσεις το αγαπημένο σου φαγητό, συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να ξεπαγώσεις το κρέας;
Μην πανικοβάλλεσαι και μην καταφεύγεις σε παραγγελίες, γιατί υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές αεροστεγείς πλαστικές σακούλες τροφίμων και ένα κατσαρολάκι με νερό. Απλά τοποθέτησε το κατεψυγμένο κρέας στις σακούλες, σφράγισέ τις και είναι έτοιμο!
Βάζεις το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει στους 60οC βάζεις μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας, σβήνεις το μάτι και σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!
Για τον κιμά πάλι, ιδανικά πριν τον καταψύξεις τον χωρίζεις σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζεις να λεπτύνουν σαν πλάκες και τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το αγοράζεις από το κρεοπωλείο
Μην πανικοβάλλεσαι και μην καταφεύγεις σε παραγγελίες, γιατί υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές αεροστεγείς πλαστικές σακούλες τροφίμων και ένα κατσαρολάκι με νερό. Απλά τοποθέτησε το κατεψυγμένο κρέας στις σακούλες, σφράγισέ τις και είναι έτοιμο!
Βάζεις το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει στους 60οC βάζεις μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας, σβήνεις το μάτι και σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!
Για τον κιμά πάλι, ιδανικά πριν τον καταψύξεις τον χωρίζεις σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζεις να λεπτύνουν σαν πλάκες και τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το αγοράζεις από το κρεοπωλείο
πηγή: cantina.protothema.gr