Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024

3 Χρήσιμα κόλπα για να μαγειρεύεις καλύτερα στο air fryer

 
  Το air fryer έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας σας και το χρησιμοποιείτε σχεδόν κάθε μέρα, για πιο υγιεινά φαγητά. Σίγουρα η μαγειρική στο...  

 
air fryer δείχνει πιο ασφαλής και αποφεύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να γίνονται σε φαγητά σε κανονικό φούρνο ή κατσαρόλα και τηγάνι.

Η πιο διασκεδαστική συσκευή της κουζίνας, λόγω της ευκολίας χρήσης της είτε γιατί μαγειρεύει τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά σας έχει λύσει τα χέρια. Ωστόσο, για να μπορέσετε να μαγειρέψετε καλά, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα μικρά κόλπα

Για να μην «παίζει» η λαδόκολλα

Όταν μαγειρεύουμε κάτι σε λαδόκολλα στο air fryer υπάρχει ο κίνδυνος να κυματίζει και να καείτε όταν την αγγίξετε. Πώς να το διορθώσετε; Απλό: Τοποθετείστε ένα ή δύο εντελώς ατσάλινα κουταλάκια του γλυκού στις άκρες του κάδου στη λαδόκολλα και έτσι θα αποτρέψετε να είναι σηκωμένη προς τα επάνω. Θυμηθείτε να τα αφαιρέσετε με ένα πανί μετά, γιατί θα είναι ζεστά.

Αποφύγετε τον καπνό όταν μαγειρεύετε

Όταν πρέπει να μαγειρέψετε ελαφρώς λιπαρά φαγητά όπως λουκάνικα και παϊδάκια, αν βάλετε λίγο νερό στον πάτο του κάδου, θα αποφύγετε να δημιουργηθεί καπνός ή να λερωθεί υπερβολικά το air fryer.

Μη γεμίζετε υπερβολικά τον κάδο

Για καλύτερο μαγείρεμα είναι απαραίτητο να μην γεμίσετε υπερβολικά τον κάδο του air fryer. . Με αυτόν τον τρόπο ο αέρας θα κυκλοφορήσει ακόμα πιο γρήγορα και θα μπορέσει το φαγητό να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Πηγή: jenny.gr