Συνοδέψτε με σπιτικό πουρέ πατάτας
 
Υλικά 

  • 1 ψαρονέφρι, περίπου 600 γρ.
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
 
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ. σ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • Μια χούφτα φρεσκοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το χοιρινό κρέας σε φέτες πάχους 3 εκατοστών, αλατοπιπερώστε το και στη συνέχεια περάστε το ελαφρά από το αλεύρι (ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βάλετε το αλεύρι και τα καρυκεύματα σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων, να προσθέσετε το χοιρινό κρέας και να το ανακινήσετε καλά).
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, προσθέτετε το χοιρινό κρέας και τηγανίστε γρήγορα μέχρι να ροδίσει παντού. Μαγειρέψτε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το σε ένα πιάτο και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι (με λίγο περισσότερο λάδι αν χρειάζεται), στη συνέχεια τηγανίστε γρήγορα μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα, προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να πάρει βράση.
  4. Βράστε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά για να μειωθεί λίγο ο ζωμός, προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια επαναφέρετε σε βρασμό, ανακατεύοντας καλά.
  5. Επιστρέωτε το χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για άλλα 3- 4 λεπτά μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα.
  6. Πασπαλίστε με μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε.