Υλικά
- 1 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 1/2 κ. γλ. αλάτι, ή ανάλογα με τη γεύση
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- 1 πρέζα λευκή ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1 φλ. τσαγιού νερό, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα φασολάκια και σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 2 έως 3 λεπτά.
- Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει τα φασολάκια.
- Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.
- Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι τα φασολάκια και οι πατάτες να μαλακώσουν, 25 έως 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε προς το τέλος του μαγειρέματος για να μειωθεί η σάλτσα αν είναι πολύ υδαρής.
Advertisement