Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και την αφθονία αντιοξειδωτικών, τα λεμόνια αξίζουν να βρίσκονται στη διατροφή όλων μας, αλλά ειδικά για τα άτομα που νοσούν από διαβήτη και προδιαβήτη είναι εκ των ων ουκ ανευ.
Τα λεμόνια, με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε...
φυτικές ίνες και τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πολύτιμη προσθήκη σε μια δίαιτα φιλική προς τον διαβήτη, αποτρέποντας τις απότομες διακυμάνσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ακόμη, τα λεμόνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως φλαβονοειδή και βιταμίνη C, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, σημαντικού παράγοντα επιπλοκών στους διαβητικούς. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορεί να ενισχύσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να μειώσουν τη φλεγμονή που συνδέεται με το ανεβασμένο σάκχαρο.
Υλικά
(4 μερίδες)500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι light
100 γρ. στέβια
1 φακελάκι άνθο αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
250 ml γάλα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, τη στέβια, το γάλα και τον άνθο αραβοσίτου σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Βήμα 2: Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολάκια, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Βήμα 3: Πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μπολάκι
Ενέργεια: 225 kcal
Υδατάνθρακες: 14,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 16,7 γρ.
Λιπαρά: 4,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI