Συνοδέψτε με ρύζι και πράσινη σαλάτα
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ανακατέψτε όλη την ποσότητα λαδιού -εκτός από 1 κουταλιά της σούπας- με τις ελιές, το κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα κλωνάρια θυμαριού. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Αλατοπιπερώστε παντού τις χοιρινές μπριζόλες και προσθέτετε τις 2 στο τηγάνι.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από κάτω, περίπου 2 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και να ψηθούν μέχρι μέσα, 1 1/2 έως 2 λεπτά περισσότερο.
- Μεταφέρετε τις δύο μπριζόλες στη μαρινάδα και γυρίστε για να καλυφθούν απ’ όλες τις πλευρές. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες 2 χοιρινές μπριζόλες.
- Αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν, γυρνώντας και περιχύνοντας τες περιστασιακά, για 15 έως 30 λεπτά.
Advertisement