Είναι ένα ορεκτικό που συνήθως αποφεύγουμε γιατί είναι παχυντικό. Αυτή η εκδοχή όμως είναι και ισορροπημένη και θρεπτική.
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Η φέτα, αν και συχνά κατηγορείται για τα λιπαρά και το αλάτι της, είναι στην πραγματικότητα μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει...
80 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστούνια (σύνολο 4)
1 μεγάλο μπολ με δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα με τα χέρια (όχι σε μπλέντερ – δεν θέλουμε να γίνει σκόνη)
1 μπολ με αλεύρι βρώμης
3 ασπράδια, ανακατεμένα με πιπέρι
μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Παίρνουμε τα μπαστούνια φέτας ένα-ένα και τα βουτάμε πρώτα στο μπολ με το αλεύρι βρώμης.
Βήμα 2: Στη συνέχεια, τα περνάμε από το μπολ με τα ασπράδια και το πιπέρι.
Βήμα 3: Τέλος, τα βάζουμε στο μπολ με τα θρυμματισμένα δημητριακά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Βήμα 4: Τοποθετούμε τα παναρισμένα μπαστούνια φέτας σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.
Βήμα 5: Αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με λίγο μέλι από πάνω.
Διατροφική αξία ανά 2 μπαστούνια
Ενέργεια: 230 kcal
Υδατάνθρακες: 14,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,4 γρ.
Λιπαρά: 8,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ
