Υλικά
- 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
- 1 φλ. τσαγιού κολοκύθα, χοντροτριμμένη
- 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά, μόλις ξεπαγωμένα
- 1 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένο τσένταρ
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, χοντροκομμένο
- 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Ανάμικτα φύλλα σαλάτας, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί 20 εκ. x 30 εκ.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα, τα ανάμεικτα λαχανικά, το τσένταρ, το αλεύρι και τον μαϊντανό στο μείγμα του μπέικον και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το γάλα και το λάδι και ανακατέψτε να ενωθούν καλά.
- Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα με ένα κουτάλι στο προετοιμασμένο ταψί.
- Ψήστε για 40 λεπτά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
