Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025

Πίτα της «τεμπέλας» με κολοκυθάκια


Γρήγορη και νόστιμη λύση για κάθε ημέρα
 
Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
  • 1 φλ. τσαγιού κολοκύθα, χοντροτριμμένη  

 
  • 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά, μόλις ξεπαγωμένα
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένο τσένταρ
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Ανάμικτα φύλλα σαλάτας, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί 20 εκ. x 30 εκ.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα, τα ανάμεικτα λαχανικά, το τσένταρ, το αλεύρι και τον μαϊντανό στο μείγμα του μπέικον και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε το γάλα και το λάδι και ανακατέψτε να ενωθούν καλά.
  5. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα με ένα κουτάλι στο προετοιμασμένο ταψί.
  6. Ψήστε για 40 λεπτά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  7. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.