Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025

Σπαγγέτι με τυρί και πιπέρι


Aπλό και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών
 
Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • Aλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο  
 
 
  • 2 κ. γλ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Ρομάνο
 
Εκτέλεση
  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι ορίζει η συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό για τα ζυμαρικά και σουρώστε τα.
  2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και ρίξτε μέσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
  5. Προσθέστε αλάτι, εάν το επιθυμείτε.