Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι
- Aλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. γλ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Ρομάνο
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι ορίζει η συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό για τα ζυμαρικά και σουρώστε τα.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και ρίξτε μέσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
- Προσθέστε αλάτι, εάν το επιθυμείτε.
