Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Γρήγορο κοτόπουλο κάρυ με σάλτσα ντομάτας


Συνοδέψτε με ρύζι

Υλικά 

  • 2 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 2 πράσινα τσίλι, 1 ψιλοκομμένο, 1 κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


 

  • 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ. γλ. garam masala
  • 1 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο κουρκουμά
  • 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. μέλι
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • Μια μικρή χούφτα κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
  • Μαγειρεμένο ρύζι, για το σερβίρισμα


Για το κοτόπουλο:

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ. γλ. garam masala
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο κουρκουμά
  • 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών


Εκτέλεση

  1.  Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι.
  2. Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
  3. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε το κοτόπουλο. Βάλτε το γιαούρτι, όλα τα μπαχαρικά και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά. Αφήστε το στην άκρη και κρατήστε το σκεπασμένο μέχρι να το χρειαστείτε, ή μαρινάρετε για έως και 24 ώρες, αν έχετε χρόνο.
  5. Μόλις βράσει η σάλτσα, ανακατέψτε τα μπαχαρικά μαζί με 100 ml βραστό νερό από τον βραστήρα. Ξύστε την περίσσεια μαρινάδας από το κοτόπουλο και ρίξτε την στο τηγάνι, προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά.
  6. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά.
  7. Για να σερβίρετε, περιχύστε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε με τα φύλλα κόλιανδρου και το πράσινο τσίλι σε φέτες, αν το χρησιμοποιήσετε. Σερβίρετε με μαγειρεμένο ρύζι.