Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025

Δυναμωτικό πρωινό με ρόδι, μέλι και κανέλα

   
 
  Φθινοπωρινές γεύσεις με πολλά θρεπτικά οφέλη
 
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Το μέλι, η κανέλα και το ρόδι είναι τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, που συμβάλουν στη συνολική υγεία της καρδιάς. Ειδικά... 
 
 
ο συνδυασμός κανέλας και μελιού φαίνεται πως βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενώ το ρόδι ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτή την ευεργετική δράση, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας τον κίνδυνο φλεγμονών.
 
Yλικά (1 μερίδα)
 
  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης/ζέας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2-3 κ.σ. ρόδι
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Φρυγανίζουμε το ψωμί για 1-2 λεπτά.
  • Βήμα 2: Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά απλώνουμε το μέλι.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε το ρόδι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 160 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22,1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1,8 γρ.
  • Λιπαρά: 3,1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI