Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

   
   Κατά το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου συναντήθηκε με...  
 
 
τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο ενημέρωσε για την επιστροφή από την Πολιτεία στην Εκκλησία της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, επιδίδοντας στον Παναγιώτατο ειδική αναφορά, συνοδευόμενη από εποπτικό υλικό.

Ήδη από το καλοκαίρι, ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος είχε εκφράσει προς τον Μητροπολίτη Κίτρους την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και τα προσωπικά του συγχαρητήρια για τη θετική αυτή εξέλιξη, τα οποία μετέφερε τηλεφωνικώς στον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βοσπόριος Μαγκαφάς.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.), η οποία θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών διαδικασιών, για την ολοκλήρωση της επιστροφής.

Στη συνάντηση και τη γενομένη ενημέρωση παρέστησαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, όσο και ο Θεοφιλέστατος νέος Επίσκοπος Δομενίκου κ. Αθηναγόρας. Την κοινή αυτή εκκλησιαστική αντιπροσωπεία συμπλήρωσαν ο Αρχιμ. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ από τη Βέροια και οι λαϊκοί συνεργάτες Λάζαρος Πασχούλης και Νικόλαος Γαράκης από την Κατερίνη.

Με την ευκαιρία της σύντομης παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Αρχιερείς και ανώτατα στελέχη του Πατριαρχείου, καθώς και με άλλους κληρικούς και λαϊκούς εκκλησιαστικούς παράγοντες.