Υλικά
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 στελέχη σέλινου, κομμένα σε φέτες
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι ή ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι)
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να κρυώσει.
- Προσθέστε τα λαχανικά στο ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ρύζι ή τα ζυμαρικά και βράστε μέχρι να μαγειρευτούν.
- Ξεκοκαλίστε το κοτόπουλο και προσθέστε το στην κατσαρόλα.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε λίγο από το ζεστό ζωμό στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίξτε το μείγμα αυγών- λεμονιού στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγολέμονο.
- Σερβίρετε ζεστή γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
