• 1 συσκευασία λαζάνια
  • 1 κ.σ. + 1 κ.γ. πελτέ
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 10–12 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κούπα μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Μαγειρεύουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο για 3–5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, και τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν έχουν μαγειρευτεί για 5–6 λεπτά, ρίχνουμε τον πελτέ, το γάλα και 2/3–1 κούπα κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 3: Βάζουμε μία στρώση λαζάνια, τη μισή γέμιση, ξανά μία στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος μια τελευταία στρώση λαζάνια.
  • Βήμα 4: Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα καρύδας ανακατεμένη με 1 κ.γ. πελτέ και το τριμμένο τυρί.
  • Βήμα 5: Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 35–40 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 367 kcal
  • Υδατάνθρακες: 28,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
  • Λιπαρά: 8,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI