Ένα μεσογειακό, ισορροπημένο και πολύ γευστικό φαγητό
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Μία συνταγή γεμάτη φρέσκα λαχανικά εποχής δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από...
μια θρεπτική «βόμβα» βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών.
Υλικά (1 ταψί)
- 1 συσκευασία λαζάνια
- 1 κ.σ. + 1 κ.γ. πελτέ
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 10–12 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κούπα μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 1/3 κούπας γάλα
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
- 3 κ.σ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μαγειρεύουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο για 3–5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν έχουν μαγειρευτεί για 5–6 λεπτά, ρίχνουμε τον πελτέ, το γάλα και 2/3–1 κούπα κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βήμα 3: Βάζουμε μία στρώση λαζάνια, τη μισή γέμιση, ξανά μία στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος μια τελευταία στρώση λαζάνια.
- Βήμα 4: Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα καρύδας ανακατεμένη με 1 κ.γ. πελτέ και το τριμμένο τυρί.
- Βήμα 5: Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 35–40 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 367 kcal
- Υδατάνθρακες: 28,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
- Λιπαρά: 8,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
