Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Η πρωτεΐνη έχει αναμφίβολα κεντρικό ρόλο στα γεύματά μας, όμως ένα ισορροπημένο πιάτο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την απαραίτητη ποσότητα υδατανθράκων. Είναι...
ο συνδυασμός τους που συμβάλλει στον ποιοτικό κορεσμό και στη διατήρηση της ενέργειας μέσα στη μέρα. Η συνταγή που ακολουθεί αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ισορροπίας, συνδυάζοντας θρεπτικά συστατικά με τρόπο απλό και απολαυστικό.
Υλικά (4 μερίδες)
- 1 αβγό
- 1 ασπράδι
- 80 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. βρώμη
- 1 φέτα μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, σε κυβάκια
- 2 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- αλάτι, ρίγανη, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά το αβγό με το ασπράδι και το γιαούρτι.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα τη βρώμη, τη μοτσαρέλα, το κίτρινο τυρί και τα καρυκεύματα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βήμα 3: Ρίχνουμε τον χυλό σε λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά σαν φάκελο.
- Βήμα 4: Βάζουμε τον «φάκελο» στην τοστιέρα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. (Αν η τοστιέρα είναι μίας θερμοκρασίας, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος.)
- Βήμα 5: Απολαμβάνουμε την τυρόπιτά μας όσο είναι ζεστή.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 238 kcal
- Υδατάνθρακες: 17,6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 23,0 γρ.
- Λιπαρά: 6,0 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
