Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025

Πολύχρωμη σαλάτα με μοτσαρέλα


Ένα φρέσκο και δροσερό πιάτο γεμάτο χρώματα
 
Υλικά

  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • 50 γρ. πέστο βασιλικού
  • 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο 

  •  10 γρ. φρέσκο βασιλικό, σχισμένα φύλλα, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κ. γλ. σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους
  • Το ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • 2 φέτες τραγανό ψωμί, φρυγανισμένο, για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
  1. Βάλτε τη μοτσαρέλα σε ένα μπολ με το πέστο και αφήστε την στην άκρη να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε τα ντοματίνια με το λάδι, το βασιλικό, τους σπόρους μάραθου και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Σκίστε από πάνω τη μοτσαρέλα και προσθέστε τον επιπλέον βασιλικό.
  4. Περιχύστε τη σαλάτα με το πέστο που έχει μείνει στο μπολ και σερβίρετε με το ψωμί.