Υλικά
- 150 γρ. μοτσαρέλα
- 50 γρ. πέστο βασιλικού
- 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. φρέσκο βασιλικό, σχισμένα φύλλα, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1/2 κ. γλ. σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους
- Το ξύσμα 1/2 λεμονιού
- 2 φέτες τραγανό ψωμί, φρυγανισμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε τη μοτσαρέλα σε ένα μπολ με το πέστο και αφήστε την στην άκρη να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
- Ανακατέψτε τα ντοματίνια με το λάδι, το βασιλικό, τους σπόρους μάραθου και το ξύσμα λεμονιού.
- Σκίστε από πάνω τη μοτσαρέλα και προσθέστε τον επιπλέον βασιλικό.
- Περιχύστε τη σαλάτα με το πέστο που έχει μείνει στο μπολ και σερβίρετε με το ψωμί.
