Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Κοκκινιστό της κατσαρόλας με ρεβίθια και σπανάκι


Λαχταριστά ρεβίθια με κόκκινη σάλτσα και αρωματικό σπανάκι με μπαχαρικά

Συστατικά

2 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ. γλυκού κύμινο
1½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
¼-½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κ. γλυκού αλάτι
2-3 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
πιπέρι
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
1 κ. σούπας ντοματοπελτές
1½ φλ. ρεβίθια βρασμένα
200 gr σπανάκι
1 χούφτα ψημένο αμύγδαλο φιλέ
μαϊντανός ψιλοκομμένος
βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.

Πρόσθεσε και το κύμινο, την πάπρικα και το καγιέν να καβουρδιστούν για ένα λεπτό.


Ρίξε στο τηγάνι τον πελτέ να αρωματιστεί για δύο λεπτά και πέρασε τις ντομάτες κονκασέ από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν.

Πρόσθεσε και αυτές στο τηγάνι με αλάτι και την ζάχαρη και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
Ρίξε πιπέρι στην σάλτσα και τα ρεβίθια και ανακάτεψε για δύο λεπτά.

Ρίξε και το σπανάκι στο τηγάνι, κλείσε με το καπάκι και άφησε να μαραθεί για λίγα λεπτά.

Σέρβιρε συνοδεύοντας με το βρασμένο ρύζι.

ΠΗΓΗ