Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Καταργείται η κλήρωση για τη σημαία, κανονικά ο αγιασμός και η πρωινή προσευχή στα σχολεία


Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καταργήσει την κλήρωση για τη σημαία (σημαιοφόρο) στις παρελάσεις που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι η σημαία θα «πηγαίνει» στους άριστους (αριστούχους) κάθε σχολείου, όπως ίσχυε στο παρελθόν. Εκτός από την βλακώδη κλήρωση για την Σημαία τέλος μπαίνει και... 
 



στον διάλογο περί κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία. Ο συγκεκριμένος διάλογος είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.
 Όσο για την ευφυέστατη ιδέα του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για να χτυπά το κουδούνι στα σχολεία στις 9:00, κάτι που θα προκαλούσε σωρεία προβλημάτων σε γονείς, το υπουργείο Παιδείας επισήμανε ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις 8:15. 
Όλα τα παραπάνω ανήκουν σε ένα ειδικό πακέτο μέτρων και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια, με πρώτο εξ αυτών την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. 
Αν τελικά αυτά εφαρμοστούν, εδικά το θέμα της κατάργησης του Ασύλου που έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε χώρους τέλεσης εγκληματικών πράξεων, κάτι που δεν είχε γίνει από προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ η πολιτική της proti fora aristera και των Συνιστωσών της θα δεχτεί δεχθεί πλήγμα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντηση θα δώσει.   


elkosmos.gr