Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Παρακολουθήσεις ΕΥΠ: Πολιτική θύελλα για την υπόθεση των υποκλοπών- Παρέμβαση Μητσοτάκη


Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.
Στην κυβέρνηση λένε ότι...  

 
είναι δεδομένη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να χυθεί φως στην υπόθεση

«Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς – ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης – και υπέρμαχος της αλήθειας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Σεβασμός στους θεσμούς από αυτούς που έχουν ξεφτυλίσει το κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει. Το παιχνίδι τελείωσε κ. Οικονόμου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη γράψει τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα με δήλωσή του, ενώ όπως αποκαλύπτει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής την Τετάρτη έκανε λόγο για τεράστιο και ασυγχώρητο λάθος.

«Δεν το γνώριζα, δεν θα επέτρεπα ποτέ να παρακολουθείται το τηλέφωνο κανενός πολιτικού προσώπου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής ο πρωθυπουργός ακούστηκε επίσης να λέει:

«Οφείλω στον κ. Ανδρουλάκη μια συγνώμη για το λάθος που έγινε»

Για απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ θα ενημερώσει πλήρως τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις παρακολουθήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση επικίνδυνη: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δεν θα εργαλειοποιήσει με επικοινωνιακούς όρους θέματα που αφορούν τον πυρήνα της λειτουργίας του πολιτεύματος, όπως κάνει η ΝΔ και όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα στο φως».

Οι παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων δεν έχουν σχέση με το κακόβουλο λογισμικό διαβεβαιώνει η ΝΔ, η οποία αποδέχεται τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος θα διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί αν και πώς διέρρευσαν στοιχεία άκρως απορρήτων εγγράφων που αφορούν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Τι αναμένεται να δηλώσει αύριο ο πρωθυπουργός για το θέμα των παρακολουθήσεων
Κι ενώ αύριο αναμένεται η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση τονίζει πως θα επιδιώξει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει τι συνέβη, ενώ πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως όσοι επιχειρήσουν να εργαλειοποιήσουν το ζήτημα θα διαψευστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται αλλαγές στις διατάξεις που αφορούν τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει δεκτή η εργαλειοποίηση του θέματος, ενώ είναι ικανοποιημένο από τον χειρισμό της υπόθεσης, τονίζοντας πως θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους.

Πηγή: megatv.com