Οι ανατιμήσεις στο κρέας υπολογίζεται πως φτάνουν ήδη περί το 20%.
Λιγότερες ποσότητες κρέατος για το καθημερινό τους τραπέζι αγοράζουν εν μέσω ακρίβειας οι καταναλωτές, με τους επαγγελματίες...
να υπολογίζουν ότι η πτώση της κατανάλωσης φτάνει έως και το 35%.
«Δεν έχουμε χάσει του πελάτες μας, αλλά την αγοραστική τους δύναμη. Αγοράζουν πολύ μικρότερες ποσότητες πλέον» σημειώνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος, Σάββας Κεσίδης στο CNN Greece.Οι ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα προϊόντα και υπηρεσίες και η αύξηση του κόστους ενέργειας έχουν αναγκάσει τους καταναλωτές να είναι φειδωλοί στις αγορές τους και στο κρέας.
Την ίδια στιγμή οι ανατιμήσεις στο κρέας υπολογίζεται πως φτάνουν ήδη περί το 20% με τον κ. Κεσίδη να σημειώνει ότι οι αυξήσεις συνεχίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα καθώς το κόστος για τους επαγγελματίες παραμένει δυσβάσταχτο.
Η άνοδος του κόστους των ζωοτροφών αγγίζει το 85%, όπως εξηγεί. «Ένας τόνος ζωοτροφών που κόστιζε 275 ευρώ πλέον πωλείται κοντά στα 500 ευρώ». Παράλληλα μεγάλη είναι η επιβάρυνση των επιχειρήσεων και από το κόστος της ενέργειας καθώς τα καταστήματα διαθέτουν μεγάλα ψυγεία τα οποία δεν μπορούν να τεθούν εκτός λειτουργίας ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση ρεύματος.
Επιστολή της ΠΟΚΚ για το «Food Pass»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών απέστειλε πριν από λίγες μέρες επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι όσα ακούγονται περί της χορήγησης επιδόματος από την κυβέρνηση για αγορά τροφίμων, το λεγόμενο «Food Pass», φαίνεται να μην περιλαμβάνει τα κρεοπωλεία αλλά μόνο τα σουπερ μάρκετ.
Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ζητούν να ενταχθούν και τα καταστήματά τους στη λίστα όσων, το συγκριμένο βοήθημα, εφόσον δοθεί, θα μπορεί να εξαργυρώσει ο καταναλωτής.