Εύκολο και γρήγορο σνακ για το σπίτι, το γραφείο ακόμη και το σχολείο
Υλικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινη σάλτσα, κατά προτίμηση σπιτική
- 1 3/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη παρμεζάνα
- Γαρνιτούρες της επιλογής σας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μετακινήστε τη σχάρα του φούρνου ένα επίπεδο ψηλότερα και προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε τη γαλλική μπαγκέτα στη μέση ομοιόμορφα κατά μήκος, για να δημιουργήσετε δύο μακρόστενες μερίδες. Κόψτε κάθε μερίδα στη μέση (δημιουργώντας συνολικά τέσσερα κομμάτια) και τοποθετήστε τα στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.
Βήμα 3
Αλείψτε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 4 λεπτά.
Βήμα 4
Απλώστε τη σάλτσα σε κάθε κομμάτι, πασπαλίστε ομοιόμορφα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ολοκληρώστε με τα επιθυμητά υλικά.
Βήμα 5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί, περίπου 10- 13 λεπτά. Αν θέλετε να ροδίσει περισσότερο, τότε ψήστε στο γκριλ κατά το τελευταίο 1 λεπτό περίπου.