Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Δ.Υπηρεσίας με θερμοπληξία εγκεφάλου... ΚΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ...


Διαβαζω στο τοπικό μας  blog..

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: "ΚΟΛΑΣΗ" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ, ΣΚΑΨΙΜΑΤΑ, ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΣΑ... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Περασα κι εγω από το  κεντρο και το διαπιστωσα, ακομη  χειρότερη κατασταση.

Καυσων, πισσα, μηχανηματα βαρεα, εξατμισεις, αυτoκινητα, μποτιλιαρισμα….. ΖΟΥΓΚΛΑ ……ΧΑΟΣ ΚΟΛΑΣΗ

Επισης  διαβαζω

Εκδόθηκε την Τετάρτη (12/07) από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Υπουργική Απόφαση (Αριθμ.65581) στην οποία αναφέρονται όλα τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου – καύσωνα «Κλέων». Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τα delivery σταματούν όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου και όταν η τιμή του δείκτη υγρασίας διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 20%.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε επίσης:

  • Την υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00. Αφορά εκτός από τις υπηρεσίες delivery και τις χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.
  • Την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας
  •  

·                   Αναστέλλεται αύριο Παρασκευή η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων λόγω καύσωνα


ΔΗΛΑΔΗ  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ (για τους υπαλλήλους των ή για τους πολίτες να μην ταλαιπωρούνται ;;;)

ΚΑΙ  ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (Πέρασα ώρα 14.15 και ακόμη δούλευαν )

ΑΥΤΟΙ  ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟ  ΚΑΘΕΣΤΩΝ  ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ;;;  ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Η  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ;;

ΠΟΥ ΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ DELIVERY  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΦΑΕΙ  ΠΡΟΣΤΙΜΟ….

ΕΔΩ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ;;;;;

Η  ΑΡΜΟΔΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΑ   ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ  Ή  ΑΡΓΕΙ;;;

Η ΑΡΜΟΔΙΑ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ NA  ΕΛΕΝΞΕΙ  ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΕ ΟΛΑ  ΤΑ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΒΑΣΗ ΤΗΣ  Υπουργικής Απόφασης  (Αριθμ.65581).. ΔΟΥΛΕΥΕΙ   Ή ΑΡΓΕΙ;;;;

ΑΝΗΚΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ;;;;;

ΜΕ  ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ   ΑΥΤΟ , ΕΙΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,  ΔΕΝ  ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑ   ΚΑΝΕΙΣ;;;;  ΑΣΥΛΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!!!!!!!! (για  αλλη  μια  φορα )

ΚΑΛΕΣ  ΔΟΥΛΕΙΕΣ   ΚΑΛΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Y.γ  και κατι τελευταίο 

Eγκύκλιο με θέμα «Προστασία των ιπποειδών εργασίας και των ζώων που μεταφέρονται κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών υπό ακραίες καιρικές συνθήκες» εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και Προστασίας των Ζωών 

Τις ημέρες κατά τις οποίες επικρατούν θερμοκρασίες από 35οC έως 39οC υπό σκιά, τα ζώα εργασίας δεν θα εργάζονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου, και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 12.00-17.00.  Μαλιστα, αλλο ενα προσον να εισαι τετράποδο!!!!
 
Ε.Ε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ