Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ: Προς τη νέα δημοτική αρχή


Αγαπητή Λεφτεριά, ευχαριστούμε που για μια ακόμη φορά αποτελείς βήμα για τους δημότες, για να εκφράσουμε τα παράπονά προς τον Δήμο μας. Δυστυχώς τα προβλήματα στην πόλη μας είναι πολλά, χρονίζουν κ δυστυχέστερα πολλαπλασιάζονται. Δε μας έφταναν οι τρύπες στους δρόμους... 


 

μετά από έργα, που, επειδή τυχαίνει να είναι στις άκρες αυτές οι τρύπες, κάτω από σταθμευμένα αυτοκίνητα, θεωρήθηκε πως δε χρειάζεται να ξαναστρωθεί πίσσα, αλλά παραμένουν με χώμα κ πέτρες. 

Ας μη σχολιάσω την ασφαλτόστρωση τύπου Εθνικής Αντίστασης, που η πίσσα στρώθηκε μόνο στη μέση του δρόμου ως λωρίδα. Μισές δουλειές. Δε μας έφταναν τα άθλια πεζοδρόμια κυβολίθων που κατασκευάστηκαν προ 15ετίας με εξόφθαλμες κακοτεχνίες στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, με συνέπεια αμέτρητα σημεία είτε να εξέχουν είτε να έχουν βουλιάξει κ το να περπατάμε πάνω τους γίνεται αγώνας μετ' εμποδίων, τώρα, αναιρείται ακόμη κι ο λόγος για τον οποίο φτιάχτηκαν με κυβόλιθους. Υποτίθεται πως οι κυβόλιθοι βγαίνουν σε κάθε τεχνικό έργο που το απαιτεί κ επανατοποθετούνται. Για ποιο λόγο από όπου πέρασαν τα συνεργεία των οπτικών ινών περιορίστηκαν στο να καλύψουν μόνο με πίσσα τα αυλάκια στους δρόμους; 

Για ποιο λόγο δε σκούπισαν τα περισσεύματα χαλικιών από παντού; Για ποιο λόγο οι κυβόλιθοι εγκαταλείφθηκαν όπου να 'ναι κ δεν ξαναμπαίνουν; Με κάθε νεροποντή λάσπες, χώματα, άμμος, πέτρες παντού. Πότε θα ξαναφτιαχτούν; Τα κράσπεδα που έσπασαν πότε θα αποκατασταθούν; Είναι υποχρεωμένοι οι κάτοικοι ή οι καταστηματάρχες να καθαρίζουν σχολαστικά; Δεν ξέρουμε πλέον πού να περπατάμε με ασφάλεια. Για τους πεζούς τα πεζοδρόμια απαιτούν ακροβασίες. Για τους οδηγούς οι δρόμοι θέτουν σε κίνδυνο τα αυτοκίνητα. 

 Είναι γνωστό, όπως η νέα δημοτική αρχή, δυστυχέστατα, κληρονόμησε πολλές εκκρεμότητες, πολλά θέματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί, πολλά να πράξει. Ας μεριμνήσει, λοιπόν, στο εξής, ώστε να μην πληθαίνουν τα προβλήματά μας, αλλά να επιλύονται. 

 Οι δημότες καταλήγουν σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, διότι δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν για τα αυτονόητα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγάμε ή να παρακαλάμε υπηρεσίες κ συνεργεία να φτιάξουν αυτά που οι ίδιοι χαλάνε. Ας φερθούν υπεύθυνα οι υπεύθυνοι κ ας μη ρημάζουν άλλο την πόλη μας. 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ