Συνταγή για εύκολη γλυκιά τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο, χωρίς αυγά και βούτυρο, αλλά και χωρίς ζάχαρη. Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!
Υλικά
- 220 γρ. φουντούκια
- 50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
- 4 κ.γ. κακάο
Για τη γέμιση της τάρτας
- 100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
- 100 γρ. γάλα καρύδας (πηχτό γάλα κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα)
- 150 γρ. μέλι
- 120 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια.
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
- Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Για τη νηστίσιμη κρέμα
- Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι.
- Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια.
- Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση για τάρτα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
- Παγώνουμε τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Πηγή: thetoc.gr