Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ερώτηση Αναγνώστη μας για το αν συμμετέχει ο δήμος Κατερίνης στην Ώρα Γης :

"Συγχαρητήρια για το blog.

Μια ερώτηση. Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην ώρα Γης;

Ευχαριστώ, Στέφανος Παραστατίδης"



Απάντηση "ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ" : Από ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ως τώρα, είναι ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2009 το Σάββατο 28 Μαρτίου 20:30, παρόλο που η Ελλάδα έχει δηλώσει δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός που οργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα κατέχει την πέμπτη θέση συμμετοχής παγκοσμίως με 160 δήμους και κοινότητες της χώρας να έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, ενώ στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας Αυστραλία και την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.


Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημά μας είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο http://www.earthhour.org/news/gr:el δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη – Συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις. Περίπου 80 επιχειρήσεις και δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα ενώσει τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητές τους με στόχο την 28η Μαρτίου.