Τρίτη 7 Απριλίου 2009


Εικόνες Αποκάλυψης στην κεντρική Ιταλία μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες και 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, που έπληξε τη μεσαιωνική πόλη Λ’ Ακουίλα, στην ορεινή περιοχή Αμπρούτσο, 85 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, προκαλώντας τον θάνατο σε πάνω από 150 ανθρώπους.
Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι, καθώς πολλά κτίρια στο ιστορικό κέντρο έχουν καταρρεύσει, μεταξύ αυτών και μία φοιτητική εστία. Οι άστεγοι αναμένεται να φθάσουν τις 100 χιλιάδες, ενώ οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό που έχει πλήξει τη γειτονική χώρα από το 1980, όταν μία σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, είχε προκαλέσει τον θάνατο περίπου τριών χιλιάδων ανθρώπων. Στη Λ’ Ακουίλα είχε σημειωθεί τόσο καταστροφικός σεισμός το 1786.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, είκοσι έξι δήμοι μετρούν ήδη τις πληγές τους και περισσότερα από 10 χιλιάδες σπίτια και κτίρια έχουν καταρρεύσει. Τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, που αριθμεί περίπου 70 χιλιάδες ανθρώπους.
Δείτε ερασιτεχνικά βίντεο, λίγο μετά τον σεισμό στην Λ’ Ακουίλα…




PIAZZA del POPOLO - http://piazzadelpopolo.blogspot.com/