Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Δ. ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ







Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το αγροτικό ιατρείο της Σεβαστής βρίσκεται κλειστό λόγω της κακής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο. Λόγω της άθλιας κατάστασης του ιατρείου το εγκατέλειψε εδώ και μήνες και η γιατρός που ερχόταν κάθε εβδομάδα, αρνούμενη να ασκήσει το λειτούργημα της υπό αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. Συνέπεια αυτού είναι όλοι οι ηλικιωμένοι να μεταβαίνουν για εξετάσεις στο διπλανό χωριό, με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε αυτή την ταλαιπωρία. Παρότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες η σημερινή Δημοτική Αρχή του δήμου Κορινού επιδεικνύει μια προκλητική αδιαφορία για το συγκεκριμένο θέμα.

Βρεθήκαμε στο συγκεκριμένο χώρο και διαπιστώσαμε πως ανέλαβαν την αποκατάσταση του χώρου οι ίδιοι οι κάτοικοι προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ιατρείο, ώστε να απαλλαγούν από αυτή τη βάσανο οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Ο κ. Αιδονίδης Ηλίας, ο οποίος υπήρξε π. πρόεδρος μας δήλωσε, πως η σημερινή διοίκηση του Δήμου αδιαφόρησε να δώσει άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του χώρου καλύπτοντας ουσιαστικά υποχρεώσεις του Δήμου.

Στο χώρο βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Οφείδης Σάββας, ο οποίος αφού εξέφρασε την αγανάκτηση του μας έκανε την παρακάτω δήλωση «αποτελεί πραγματικά ντροπή για μια δημοτική αρχή να αδιαφορεί για τόσο σημαντικά ζητήματα, που σχετίζονται άμεσα με το αγαθό της δημόσιας υγειάς. Ύστερα από τις καθημερινές οχλήσεις όλων των κατοίκων της Σεβαστής αναγκαστήκαμε να προβούμε στον εξωραϊσμό του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να μπορεί να επαναλειτουργήσει» Επίσης μας δήλωσε ο κ. Οφείδης πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το αγροτικό ιατρείο και να δοθεί τέλος σε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.