Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το απόγευμα τέλειωσε η ξενάγηση των δημοσιογράφων στα Τέμπη.




Η εταιρία Αυτοκινητόδρομος ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους για την πορεία των έργων διάνοιξης των Τεμπών , που έκλεισαν μετά τη γνωστή φονική κατολίσθηση.

Οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν από την Κατερίνη το πρωί στις 10:30 και επέστρεψαν το απόγευμα λίγο μετά τις επτά. Πιο κάτω αναδημοσιεύουμε σχετικό κείμενο του δικηγόρου Ν. Παπανικολάου, που δημοσιεύθηκε στο σημερινό «Ολύμπιο Βήμα» :

Ποιος θα υπογράψει για το άνοιγμα των Τεμπών.

Το κλείσιμο των Τεμπών από μια συνηθισμένη και αναμενόμενη κατολίσθηση, αντιμετωπίστηκε εσφαλμένα και από πλευράς πολιτείας και από πλευράς των αρμοδίων θεσσαλικών αρχών. Αφορμή ήταν ένα σπάνιο θανατηφόρο περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί υπερβολικά και μη νόμιμα το θέμα αυτό, με μια απλή προφορική εισαγγελική εντολή και μια αστυνομική διάταξη , χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη κανενός. Οι συνέπειες είναι γνωστές. Η βλάβη που έχει υποστεί η περιοχή είναι μεγάλη, αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν πολιτειακό παράγοντα αφού όχι μόνο δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για τους πληγέντες, αντίθετα φοβούνται για το ποιος θα υπογράψει το άνοιγμα των Τεμπών. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διχογνωμίες μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων για τον τρόπο που θα χειριστούν αυτό το τυπικό θέμα αφού όλοι φοβούνται για το ποιος θα υπογράψει το σχετικό έγγραφο. Για το λόγο αυτό πρέπει να συνεχιστεί η πίεση από την Επιτροπή Αγώνα και τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις, έτσι ώστε να ανοίξουν άμεσα και οριστικά τα Τέμπη. (Ν. Παπανικολάου)