Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Aνοικτή επιστολή Γιάννη Ραυτόπουλου προς βουλευτή ΚΚΕ Κέρκυρας Χαράλαμπον Χαραλάμπους



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του Γιάννη Ραυτόπουλου - Κέρκυρα


Προς: τον βουλευτήν ΚΚΕ Κέρκυρας Χαράλαμπον Χαραλάμπους
και όλους τους εμπλεκόμενους

Θέμα: O λωτός της εξουσίας

κ. Χαραλάμπους
Η παρούσα, ναι μεν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και μάλιστα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, θα μπορούσε δε να είναι και κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που βιώνουμε και συνοψίζεται η εικόνα της στο εξής σύντομο σχόλιο, το οποίο με εκφράζει.
«Το Κράτος που ξέραμε, από το οποίο οι πάντες είχαν μάθει να περιμένουν τα πάντα, μας τελείωσε. Απομένει μόνο το σκέλεθρό του. Και στο σκέλεθρο αυτό έχει οχυρωθεί μια ιδιότυπη κομματική και συντεχνιακή νομενκλατούρα, που θέλει την Ελλάδα σε καραντίνα – για να εξακολουθήσει να την απομυζά. Καλλιεργεί στον λαό μας τον φόβο και την οργή – γιατί δεν μπορεί να του προσφέρει ελπίδα και προοπτική. Σπέρνει την άρνηση – για να θερίσει ψήφους. Κηρύσσει την επανάσταση – που είναι η δική της συντήρηση.»
Έρχομαι τώρα στα γεγονότα στα οποία εμπλέκεσθαι εσείς προσωπικά,...

ως Εθνοπατέρας, ιδιότητα με παιδευτικόν χαρακτήρα και ως Έλληνας πολίτης, με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στο Σύνταγμα, στους νόμους και στους συμπολίτες σας.
Ζητώ διάψευση ¨η ερμηνεία τους.



1) Την 27η Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 09.30’, την ημέρα της συνδιάσκεψης του ΟΑΣΑ στην Κέρκυρα και κατά σύμπτωσιν την ώρα που προσγειωνόταν το ΜΑCEDONIAN AIRLINES του Γκρουέφσκυ στο αεροδρόμιό της, την ώρα δηλαδή που δάκρυζε η ψυχή των Ελλήνων όλης της γης, το κόμμα σας και εσείς βρισκόσασταν στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά της πόλης, στον ναυτικό σταθμό όπου τα παιδιά μας υπηρετούν το χρέος τους.
Συνελήφθησαν 9 άτομα τα οποία μπήκαν μέσα στον στρατόπεδο για ανάρτηση πανό στον τοίχο του φρουρίου, αφού πρώτα έσπασαν λουκέτο καγκελόπορτας χώρου της δημοτικής τουρ. επιχείρησης και πήδηξαν την περίφραξη του στρατοπέδου.
Εμφανιστήκατε τότε εσείς στην πύλη του σταθμού συνοδευόμενος από κάποιον κ. Γραμμένο (ο γυιός του οποίου είχε συλληφθεί) και με αλαζονικό τρόπο, αποκαλώντας τα παιδιά μας (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου) ΦΑΣΙΣΤΕΣ, απαιτούσατε να μπείτε μέσα για να απελευθερώσετε τους ανεγκέφαλους μεν, χρήσιμους δε, συλληφθέντες.
Με δεδομένο το γεγονός ότι, ενώ η αλαζονεία κάποτε συνιστούσε ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα, τα οποία σήμερα έχουν μεταλλαχθεί σε αξίες και ότι κάθε πράξη εμπεριέχει το ήθος, κάτι στο οποίο μας είχατε συνηθίσει ως αξιόλογος ιατρός του νοσοκομείου Κέρκυρας και ως άνθρωπος περισσότερο (έχοντας εξ αντικειμένου σας γνώση της φύσης του), πρέπει να είστε σίγουρος ότι προκαλέσατε την θλίψη στα παιδιά μας, τουλάχιστον με την γραφικότητα της συμπεριφοράς σας.

Και επειδή κάθε πράξη έχει και συνέπειες, τις οποίες πρέπει να έχει υπ’ όψιν του κάθε σκεπτόμενος, θα σας επισημάνω και την επικινδυνότητα της συμπεριφοράς σας, αφού σας ενθυμίσω τα εξής:
α) Η ανάδειξή σας στο βουλευτικό αξίωμα ήταν η έκφραση της ευγνωμοσύνης των ανθρώπων της Κέρκυρας, ασθενών που γιατρέψατε και φροντίσατε (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου γονέων), αλλά και των συγγενών τους. Εκτός από τον αδελφό μου, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες της εκστρατείας για την ανάδειξή σας, και μας έπεισε, σας ψήφισα κι εγώ, άλλα δύο μέλη της οικογένειας και ο γυιός μου (ο φασίστας). Πιστέψαμε στο πρόσωπό σας και ελπίσαμε.
Σας ερωτώ λοιπόν:
Σκεφθήκατε το ενδεχόμενο να έλθει ο γυιός μου σε μια αντιμέτωπη κατάσταση με τον αδελφό μου, ο πατέρας με παιδί, ο αδελφός με αδελφό, ο φίλος με φίλο;
Εσείς όλοι δεν έχετε παιδιά που εκπληρώνουν το χρέος αυτό; Ξεχάσατε;
β) Με χιλιάδες ευρω που καταθέτουμε ετησίως εισφορά στο δημόσιο, πληρώνεστε κι εσείς και όλοι οι ακριβοί μας και μονάκριβοί μας. Λόγω κρίσης δε, και για να μην σας λείψει τίποτε, καλούνται και οι ναυτικοί να συνεισφέρουν μέχρι και 200% περισσότερο, για να μπορείτε απρόσκοπτα να προασπίζεσθε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Το ξεχάσατε;

2) Την 25ην Μαρτίου 2010, ημέρα γιορτής και θύμισης, μπήκατε εσείς μπροστά και ο κ Πελάης με 40 άτομα του ΠΑΜΕ μέσα στην παρέλαση των παιδιών μας, με πανό και συνθήματα, κακοποιώντας ψυχολογικά άλλη μια φορά, ακόμη και μικρά παιδιά. Ναι, η κόρη μου αισθάνεται ανησυχία βλέποντας γροθιές σηκωμένες, κόκκινο και σφυροδρέπανα. Μπορεί η βαριοπούλα να είναι σήμερα μέσον έκφρασης μερικών χαϊδεμένων απ΄ολες τις «προοδευτικές» δυνάμεις, το δρεπάνι όμως, ως εργαλείο «θερισμού» έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται. Ούτε η Ρωσία δεν το έχει πια και ο Στάλιν έχει πεθάνει.
Δεν έχετε καθόλου χιούμορ, το οποίο εκτός των άλλων, είναι και βασικό χαρακτηριστικό της πνευματικής υγείας. Δείτε τους υπόλοιπους. Πράσινοι και κίτρινοι ήλιοι, πράσινες ταράτσες, δάδες και αστεράκια. Οι δε αφίσες σας τεράστιες και καλής ποιότητας, αφού αντέχουν στον χρόνο και είναι μόνιμα αναρτημένες κατά παράβασιν του νόμου. Αφίσες, το κόστος των οποίων θα μπορούσε να εξασφαλίσει την τροφή σε ηλικιωμένους που ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν γι’ αυτό στους κάδους σκουπιδιών μέρα-μεσημέρι στη πόλη της Κέρκυρας.

Το προσφιλές άθλημα στο οποίο επιδίδεσθαι και εσείς μαζί με άλλες «προοδευτικές» και «ανθρωπιστικές» δυνάμεις της χώρας, την απαξίωση δηλαδή θεσμών και αξιών με στόχο το ηθικό του λαού, δεν ενδείκνυται στην παρούσα συγκυρία που πρέπει ν’ αντιμετωπίσει επώδυνες καταστάσεις. Είναι προδοτικό. Έχει ήδη υποστεί εκτός από οικονομική εξαθλίωση, και την πνευματική. Να μην γελάσουμε, να μην χαρούμε, να μην τραγουδήσουμε, να μην θυμηθούμε, να μην μάθουμε, να μην μιλάμε, να μην σκεφτούμε, να μην ελπίζουμε, να μην κάνουμε παιδιά, να μην ονειρευόμαστε, να μην πιστεύουμε, να μην αγαπάμε,.. να μην ζήσουμε. Συγχρόνως δε είμαστε και υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τον οχετό σας με μια λέξη, η οποία υποδηλώνει και απειλή, εφ’ όσον ο φασίστας είναι ο «αιώνιος» εχθρός σας και τον βλέπετε πλέον παντού.

Αντιλαμβάνομαι κ. Χαραλάμπους, το ίδιο ελπίζω και σεις, πως το μεροκάματο του τρόμου (της τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού) ανθεί σήμερα στην χώρα μας. Είναι καλό μεροκάματο. Σε όσους το επέλεξαν να πώ όμως, πως μπορεί να έχει και επίδομα «επικινδυνότητας» και μάλιστα αναδρομικά.

Θλίβομαι ειλικρινά, για την εν γένει πολιτική αθλιότητα, την υποκρισία, αλλά και την υποτίμηση της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού με το να παρουσιάζεσθε όλοι εσείς (τα κόμματα) σαν σωτήρες μιας κατάστασης, την οποία εσείς οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια, είτε ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί,είτε ακόμη και ως συνεργοί με την σιωπή σας, με πολύ επιμέλεια και συνέπεια δημιουργήσατε, διχάζοντας τον παράλληλα.

Αν υπήρχε ντροπή θα χαιρόμουν καθότι χαρακτηρίζει την συναισθηματική υγεία.
Αν υπήρχε δίκαιο θα το ζητούσα. Αν υπήρχε ελπίδα, μόνο όλοι μαζί θα μπορούσαμε να την έχουμε.

Απευθυνόμενος δε σε όλους τους φίλους Κουκουέδες, Πασόκους, Νεοδημοκράτες, Συριζαίους κλπ. να πώ ότι, έχοντας ανατρέξει την ιστορία αυτής της χώρας σε μεγάλο βάθος, βρήκα οτι η περικεφαλαία είναι ένα στοιχείο που συναντάς συχνά. Τόσους πολλούς ....... με περικεφαλαία όμως, δεν έχω ξαναδεί. Οι πολλές χρωματιστές σημαίες μας χωρίζουν, μας διαλύουν, μας διάλυσαν. Μόνο μία, ένα σύμβολο, μία ιδέα μας ενώνει, μας εμπνέει ….και θα μας σώσει τελικά.
Και ανοίξτε αυτόν τον Περισσό να μπεί λίγο φώς! Στην χώρα του Φωτός βρισκόμαστε.

Γιάννης Ραυτόπουλος
Ιστολόγιο: anadrastos.blogspot .com
E-mail : anadrastos@yahoo. gr