Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Λεφτά από τα μαύρα ταμεία της Siemens πλήρωναν τα δίδακτρα στο Columbia...

thumb

Επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, ότι τα 200.000 μάρκα στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Γιώργος Τσουγκράνης, ήταν χορηγία της… Siemens.

Ο Μαντέλης κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή και παραδέχτηκε ότι η Siemens έδωσε από τα μαύρα ταμεία 10 εκατ. ευρώ σε μίζες στην Ελλάδα, ενώ προέτρεψε και την Εξεταστική Επιτροπή να αναζητήσει τον πληροφοριοδότη, ο οποίος στις 18 Ιουνίου 2008 διέρρευσε σε δύο δημοσιογράφους ότι «ο Μαντέλης πήρε 10 εκατομμύρια μάρκα».

Θυμίζουμε πως ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Μαντέλης κατέθεσε την Τετάρτη το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Νωρίτερα εξετάσθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης, κουμπάρος του Μαντέλη, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί με την κωδική ονομασία λογαριασμού, ΡΟΚΟΣ.

«Μου ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό για να του βάζουν χρήματα κάποιοι πολιτικοί του φίλοι από το εξωτερικό», δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Τσουγκράνης, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός πως βρέθηκαν χρήματα από τα ‘μαύρα’ ταμεία της γερμανικής εταιρείας σε λογαριασμό του που ήταν για τον Τάσο Μαντέλη.

Ακόμη, ο επιχειρηματίας απέδωσε την ενέργεια αυτή του πρώην υπουργού «ίσως σε αφέλεια ή σε αστοχία και ίσως με ενέπλεξε χωρίς να το θέλει».


«Δεν μου τον υπέδειξε ο κ. Μαντέλης, εγώ είχα έναν κωδικό «Ροκ» και μετά τον μετέτρεψα σε «Ρόκος. Εκεί δεν ήξερα ποιοι κατέθεταν χρήματα ούτε την προέλευσή τους», είπε για την κωδική ονομασία του ο Τσουγκράνης.


Σε αυτό το λογαριασμό το 1998 είχαν μπει τα 200.000 γερμανικά μάρκα από τον Ηλία Γεωργίου, κατηγορούμενο, πρώην τεχνικό διευθυντή της Siemens και διαχειριστή των μαύρων ταμείων.

«Από αυτά τα χρήματα εγώ έστειλα κάποια ποσά για το πανεπιστήμιο του υιού Μαντέλη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου φοιτούσε», δήλωσε ο κουμπάρος του Μαντέλη…

http://www.topontiki.gr