Αστρονομικές αυξήσεις  και παράδοξα
Ένα παράδειγμα
Οδηγός που δεν χρησιμοποιεί την ζώνη ασφαλείας: 350 Ε (από 83Ε)  Αύξηση 321,7%, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.

Οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-1.200 Ε (πρώην 83-668 Ε)  Αύξηση 141% αλλά στην ύψιστη τιμή αύξηση μόλις 79,6%   -με 141% θα ήταν 1.609 Ε & με 321%  2.812 Ε αφαίρεση άδειας οδήγησης μέχρι 6 μήνες.

Ο μεθυσμένος οδηγός – που είναι επικίνδυνος για τους πεζούς και τους άλλους οδηγούς – έχει μια αύξηση για την παραβατική συμπεριφορά του 141% και ο ευδιάθετα μεθυσμένος οδηγός αύξηση μόλις 79%.!
Ο οδηγός που δεν φοράει την ζώνη ασφαλείας – που βάζει σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό του  -  έχει μια αύξηση 321% για  αυτή την παραβατικότητα του. Το παράδοξο στο μεγαλείο του .!!!!
Το λογικό θα ήταν οι αυξήσεις να ήταν έστω λίγο πιο πάνω από τον τιμάριθμο , ας πούμε το πολύ μέχρι 5%  για να περιοριστούν τα ατυχήματα και  οι ασυνείδητοι οδηγοί.
Βέβαια δεν υπάρχει  κάποια μελέτη που να αποδεικνύει την τρομακτική αύξηση των ατυχημάτων  και την επιβολή αυτών των προστίμων.
Άλλωστε η τιμή της βενζίνης έχει μειώσει  κατά 25% με 30% την χρήση των αυτοκινήτων. Συγχρόνως η αναλογία μισθών και προστίμων είναι απλώς απαράδεκτη όπως ελλιπής ποιοτικά και ποσοτικά είναι και η  παιδεία που παρέχεται μέσω των προγραμμάτων της κυκλοφοριακής αγωγής  στην εκπαίδευση των Ελλήνων. Παιδεία χωρίς χρηματοδότηση δεν γίνεται.!!!!
Τελικά το αυτοκίνητο είναι το καλύτερο μέσο για φοροεισπρακτικές  επιδρομές.!!!!