Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ :

Από το Βουκουρέστι με αγάπη

Γρηγόρη,
 
Ένα σενάριο κυκλοφορεί πολύ τελευταία. Δεν θέλω να το πιστέψω, όμως «ακούγεται έντονα»...
 
Έκλεισε (λέει) μία συμφωνία:
  • Ο ένας θα παίρνει 60% από τα προβλεπόμενα έσοδα.
  • Ο άλλος θα παίρνει 30%.
  • 10% θα παίρνει ο εγγυητής της συμφωνίας των δύο παραπάνω. Εγγυητής και διασφαλίζων ότι όλα θα κυλήσουν όπως έχουν συμφωνηθεί, χωρίς να επιτραπεί σε κανέναν να χαλάσει «τη μοιρασιά».
  • Το «σενάριο» ακόμα προβλέπει σφικτούς προεκλογικούς προϋπολογισμούς, «μιας και οι καιροί είναι χαλεποί» (άλλωστε γιατί να επενδυθούν χρήματα όταν έχει συμφωνηθεί το αποτέλεσμα;)
  • Δεν αναμένονται ιδιαίτερα σκληρές διαφωνίες.
  • Λόγω συγκυριών, οι συμφωνούντες αναμένουν ότι όλοι οι άλλοι «θα κάτσουν και θα το φάνε» χωρίς να καταφέρουν να αντιδράσουν και να σπάσουν τη συμφωνία.
  • Και... όλα καλά!
  • (Πάντως σε αυτό το σενάριο εγώ βλέπω ότι το αποτέλεσμα για τους πολίτες θα είναι μάλλον θετικό και θα βγει πολλή δουλειά)
 
Ηλίας
 
ΥΓ.1. Είχα ένα όνειρο... θερινής νυκτός. Σε αυτό είδα μία κατάσταση σε χώρα της Αφρικής, σίγουρα όχι στην Πιερία ή την Ελλάδα. Ήταν, λέει, ένας Πρόεδρος που εκπροσωπούσε χιλιάδες μέλη. Στο όνειρο αυτό, ο συγκεκριμένος Πρόεδρος έπιανε διάφορους υποψηφίους και ζητούσε λεφτά για να τους στηρίξει στις εκλογές. Όταν δεν τα έπαιρνε, ασχημονούσε, έβριζε και απειλούσε. Ευτυχώς που δεν υπάρχει κανείς τέτοιος στην Πιερία...
ΥΓ.2. Θα τρελαθούμε. Ένας υποψήφιος... καβάλησε το καλάμι πριν ακόμα εκλεγεί!
ΥΓ.3. Παρατηρώ ότι από τότε που μοιράστηκαν τα λεφτά, μεταβλήθηκαν οι παραπονούμενοι σε υμνητές. Ε ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουμε... εμείς «ο λαός που δικαιούται κάτι καλύτερο, ενώ οι πολιτικοί είναι απατεώνες κλπ»
ΥΓ.4. Στο στοίχημα έχει κλειδώσει προ πολλού: Σίγουρος νικητής των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είναι και πάλι ο Ηλίας Σεϊταρίδης.
ΥΓ.5. Κάποιο πουλάκι ισχυρίζεται ότι δεν βάζει βέτο μόνο ο ένας, αλλά πρακτικά δεν θέλει και ο άλλος. «Τα έχουν βρει και σας δουλεύουν ψιλό γαζί, κορόιδα. Χωρίς να φαίνεται, ο άλλος κρατάει όλο το παιχνίδι στα χέρια του, προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν θα ξεφύγει κάτι που θα απειλήσει τη μυστική συμφωνία». Λες να έχει δίκιο;
ΥΓ.6. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι στην τελική ευθεία για να επιλέξει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του για την Πιερία. Οι σκέψεις του κινούνται μεταξύ τριών προσώπων: Ενός νέου, ενός παλιού και ενός παμπάλαιου...
ΥΓ.7. Εκτός από τον μαεστρικό τρόπο που είναι δομημένα τα κείμενα του lefteria, εγώ απολαμβάνω και τα άρθρα του Λάγιου Απόστολου, Δημοσιογράφου Πιερίας. Δηλώνω fan.
ΥΓ.8. Ο Τσιφ θα πάει σπίτι του, όπως περιμένει ο Κώστας;
ΥΓ.9. Στο ΠΑΣΟΚ θα δώσουν τα χρίσματα πριν ή μετά τις εκλογές;