Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Mε επιτυχία στέφθηκε στο Κολινδρό η διοργάνωση συναυλίας με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης»







Mε επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση συναυλίας με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Κολινδρού με χορηγό επικοινωνίας το ΣΕΒΕ.


Ο Δήμαρχος Κολινδρού κ. Θωμάς Σολοποτιάς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» Κολινδρού κ. Νίκος Καπέρδας, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κοινου. Τη συναυλία με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» που πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής την Πέμπτη 5 Αυγούστου, ώρα 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Κολινδρού, παρακολούθησαν περίπου 2000 θεατές ενώ κατά τη διάρκεια της, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου και ο Δώρος Δημοσθένους ερμήνευσαν τραγούδια του συνθέτη, επίσης προβλήθηκε τρέιλερ με στιγμές από την ζωή του Μίκη Θεοδωράκη και διαβάστηκε μήνυμά του.
Επιπλέον, τόσο ο Δήμος Κολινδρού όσο και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, βράβευσαν το Μίκη Θεοδωράκη για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μια ευρύτερη προσωπικότητα που έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η χώρα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν το Μίκη Θεοδωράκη, περισσότερο από ποτέ, που θα μας δώσουν όραμα και δύναμη έτσι ώστε να βρούμε διέξοδο στην κρίση που διανύουμε. Ο ΣΕΒΕ το Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση για την επανατοποθέτηση του ονόματος της Ελλάδας στο εξωτερικό και θα ζητήσει τη συστράτευση προσωπικοτήτων του ελληνισμού για την επίτευξη αυτού του στόχου.»