Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΣΟΚ- ΝΔ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


        Η κατάργηση 2000 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς.
   Πρόκειται για μια αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική εξέλιξη που εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης όπως προβλεπόταν μέσα από το σχέδιο <<Καλλικράτης>>, που στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, και επί της ουσίας ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ανακηρύττουν την αυτονομία της σχολικής μονάδας και υλοποιεί την αποφασιστική διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών από σχολείο σε σχολείο. Σε αυτό το <<νέο σχολείο της αγοράς>> οι χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσοντας τα ψίχουλα που θα πετούν με το δικαίωμα τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα, για αυτό θέλουν πολυδύναμα σχολεία με συγκεντρωμένους μαθητές.
        Το <<νέο>> σχολείο της αγοράς που θέλουν να φτιάξουν αποτελεί κατεύθυνση της Ε.Ε. και υπήρχε τόσο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Σήμερα βλέπουμε πολιτευτές του νομού μας, βουλευτές, την αντιπεριφεριάρχη Πιερίας και Δημάρχους του δικομματικού μπλοκ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους συγκαλύπτοντας ότι είναι οι ίδιοι αυτοί, φορείς αυτής της πολιτικής που κλείνουν τα σχολεία και εμπορευματοποιούν  παραπέρα την εκπαίδευση. Εμπαίζουν και κοροϊδεύουν τον λαό της Πιερίας που δίκαια ξεσηκώνεται και διαμαρτύρεται, ψάχνοντας για αποδιοπομπαίους τράγους σε τοπικό επίπεδο, για να θολώσουν τα νερά, να αποπροσανατολίσουν το κίνημα διαμαρτυρίας και να βγάλουν λάδι την πολιτική τους.
       Η Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ  καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, για Σύγχρονα Δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
       Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης της εκπαίδευσης.


Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ