Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας

 

Με τους τελικούς των αγωνισμάτων που παρακολούθησε και ο Γ. Γ. Αθλητισμού Π. Μπιτσακτσής, ολοκληρώθηκε την Πρωτομαγιά, στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα το 77ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στις  «μεγάλες» κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων-Νεανίδων από 28/4 ως 1/5.
Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 265 κορυφαία πληρώματα από όλη την Ελλάδα να αγωνίζονται  σε έναν από τους καλύτερους στίβους στον κόσμο και απόλαυσαν μια γιορτή του αθλητισμού και μια ατμόσφαιρα εντελώς διαφορετική από αυτή που επικρατεί στα γήπεδα του ποδοσφαίρου τον τελευταίο διάστημα και μας θλίβει όλους.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 16 αθλητές, από τους οποίους οι 15 προκρίθηκαν  στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες  που επικράτησαν κατά τη διεξαγωγή των προκριματικών, επαναληπτικών και ημιτελικών σειρών, τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων.
Στους τελικούς του Σαββάτου και της Κυριακής και κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησαν δυο αργυρά μετάλλια και 4 τέταρτες και 3 πέμπτες θέσεις φέρνοντας τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στην έκτη θέση της βαθμολογίας στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων-Ανδρών-Γυναικών U23 βελτιώνοντας αισθητά την κατάταξή του σε σχέση με πέρυσι στη «μεγάλη» κατηγορία.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών κατέκτησε η Κατερίνα Νικολαΐδου, σε μια συγκλονιστική κούρσα όπου τερμάτισε 2 δευτερόλεπτα πίσω από την Ολυμπιονίκη και επί σειρά ετών Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου.
Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο για τον Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησαν στο διπλό σκιφ νεανίδων οι Νικολαΐδου Δέσποινα και Μαρανή Νίκη(περσινές τρίτες πανελληνιονίκες στο διπλό σκιφ κορασίδων),ενώ στο διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών τερμάτισαν πέμπτες.
Στο φώτο φίνις κρίθηκε το χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων όπου οι Καζάκου Κιπριάν και Ζέρβας Ειρηναίος τερμάτισαν τέταρτοι  μόλις 15 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τους τρίτους
Επίσης στη 4η θέση τερμάτισε μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα ο Μπικογιάννης Γιάννης στο σκιφ εφήβων, όπως και στην τετράκωπο με πηδαλιούχο οι παίδες Καραμήτρος θωμάς, Τσολόπουλος Αλέξανδρος, Κουνατίδης Δημήτρης, Τζάγκας Νίκος και Μπικογιάννης Στέργιος.
Στο διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών που θεωρείται το κατεξοχήν «Ελληνικό» αγώνισμα αφού η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια το 2004 και το 2008, αγωνίστηκαν οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Πόποτης Απόστολος και Τζουμέρκας Νίκος, όπου τερμάτισαν τέταρτοι χάνοντας στα τελευταία μέτρα το χάλκινο μετάλλιο.
Οι αθλητές Κωστόπουλος Γιάννης και Χαρισσόπουλος Αντώνης αγωνίστηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ εφήβων όπου και τερμάτισαν πέμπτοι, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισαν και στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών
Την πρώτη θέση στο μικρό τελικό του σκιφ ανδρών κατέκτησε ο Πόποτης Απόστολος(7ος στην κατάταξη), ενώ ο νεαρότερος κωπηλάτης της αποστολής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ρετζούλης Σωτήρης δεν κατάφερε να προκριθεί στην δωδεκάδα και κατατάχθηκε 13ος στο σκιφ εφήβων
Την αποστολή του Ν.Ο.ΚΑΤ. συνόδεψαν οι έφορες κωπηλασίας Παρλίτση Χρυσούλα και Νικολαϊδης Γιάννης καθώς και ο προπονητής του τμήματος Μπικογιάννης Γιώργος.