Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Παράταση απεργίας και αποκλεισμών από τα ΤΑΞΙ

Μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί, σχεδιάζοντας για αύριο Τετάρτη αποκλεισμό του αρμόδιου υπουργείου στο Χολαργό και παράταξη των οχημάτων τους στις εθνικές οδούς. Ορισμένοι έκαναν λόγο ακόμη και για αποκλεισμό της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Ζέστη και ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες, λόγω της απεργίας και των αποκλεισμών από τα ταξί.
Ζέστη και ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες, λόγω της απεργίας και των αποκλεισμών από τα ταξί.
Αύριο Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου στην αντιπαράθεση με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Την ίδια ώρα, κι ενώ η κυβέρνηση εμμένει τις αποφάσεις της και παράλληλα κατηγορεί τη Νεα Δημοκρατία για ευθεία ενθάρρυνση των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών, έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν να πλήττουν τον τουρισμό, απηύθυνε ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.
Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για αποκλεισμό της πρωθυπουργικής κατοικίας, σύμφωνα με το MEGA, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο επαγγελματικός - τουριστικός κόσμος εναντίον τους και να επιχειρήσουν να ξαναρχίσουν διάλογο με το υπουργείο.

Μπλόκα και αποκλεισμοί
Νέα προβλήματα θα πρέπει να αναμένονται και αύριο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, στις προθέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ είναι να αποκλείσουν αύριο Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό και με ειρηνικό τρόπο να διαδηλώσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προώθησε το υπουργείο.
Παράταση απεργίας και αποκλεισμών από τα ΤΑΞΙ

Παράλληλα, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Εμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας
Σήμερα, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Οδό Μάρνης και κατέληξαν στο Σύνταγμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, το οποίο έγινε απρόσιτο για οχήματα και οδηγούς.
Οι ιδιοκτήτες ταξί Θεσσαλονίκης, έξω από το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Οι ιδιοκτήτες ταξί Θεσσαλονίκης, έξω από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Αποκλεισμοί και ταλαιπωρία ταξιδιωτών
Στην περιφέρεια τώρα, τα πράγματα ήταν πιο δυναμικά απ' ότι στην Αθήνα, καθώς ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ απέκλεισαν συμβολικά τα αεροδρόμια Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και του Αράξου, καθώς και τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατάκολου.
Πορεία από τη διασταύρωση του αεροδρομίου "Μακεδονία" στην Θεσσαλονίκη, όπου παρέταξαν τα ταξί τους χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο, πραγματοποίσηαν το πρωί ως τον επιβατικό σταθμό του αεροδρομίου, πεζοί ιδιοκτήτες ταξί.
Πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν και σήμερα Τρίτη, οι ιδιοκτήτες ταξί, αυτή τη φορά χωρίς τα οχήματά τους.
Πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν και σήμερα Τρίτη, οι ιδιοκτήτες ταξί, αυτή τη φορά χωρίς τα οχήματά τους.
Οι ιδιοκτήτες εισήλθαν στον επιβατικό σταθμό και παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο χώρο των αφίξεων, από τον οποίο θα αναχωρήσουν σε λίγο και πάλι πεζοί για τα αυτοκίνητά τους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, μετ' εμποδίων έγινε η κίνηση των αυτοκινήτων από και προς το αεροδρόμιο και το ίδιο συνέβη κατά την αποχώρηση τους.

Το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, που συνήθως προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, απέκλεισαν περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα.

Στο λιμάνι της Πάτρας ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε μερικό αποκλεισμό, επιτρέπονητας την έξοδο επιβατών και οχημάτων όταν καταπλέουν πλοία από Ιταλία.
Στο μεταξύ, ιδιοκτήτες ταξί της Ηλείας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Κατακόλου, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, που μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, προς την Αρχαία Ολυμπία.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο αποκλεισμός του λιμανιού είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα κρουαζιερόπλοιο να μην δέσει και να μην αποβιβαστούν στο Ηράκλειο χιλιάδες τουρίστες.

Σε κινητοποίηση, για δεύτερη μέρα, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου συμμετέχοντας σε αυτή καθολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Από σήμερα το πρωί τα ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της Ρόδου, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στα διόδια Πυργετού, μετέφεραν σήμερα το πεδίο διαμαρτυρίας τους, οι οδηγοί ταξί από όλη την Θεσσαλία. Περίπου 250 ταξί και από τους τέσσερις νομούς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και όπως συνηθίζεται, οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα.

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής, που συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία του κλάδου.