Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Επέζησε από δύο εκτελέσεις και τη σακούλα πτωμάτων

H "Άντρια" αποδείχθηκε επτάψυχη

Επέζησε από δύο εκτελέσεις και τη σακούλα πτωμάτων H "Άντρια" αποδείχθηκε επτάψυχη  
  Μία συνηθισμένη μαύρη γάτα με  άσπρες πατούσες, σε προάστιο του Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ, βάλθηκε να τρελάνει τους υπευθύνους της τοπικής μονάδας φροντίδας αδέσποτων ζώων. Η "Αντρια" όπως την ονόμασαν στο καταφύγιο οικόσιτων ζώων του Γουέστ Βάλεϊ Σίτι, συμπλήρωσε ένα μήνα "φιλοξενίας", χωρίς κανείς να την ζητήσει για υιοθεσία, παρά το ότι ήταν φιλικότατη και εμφανώς εκπαιδευμένη να ζει σε σπίτι.

Οι κανονισμοί επέβαλαν να της γίνει ευθανασία και πήρε το δρόμο για το θάλαμο αερίων (στο συγκεκριμένο καταφύγιο τα ζώα θανατώνονται ομαδικά μέσα σε θάλαμο στον οποίο διοχετεύεται διοξείδιο του άνθρακα).
Εκπληκτοι ωστόσο οι υπάλληλοι είδαν ότι μετά τη διαδικασία η συγκεκριμένη γάτα ήταν ακόμη ζωντανή και έσπευσαν να την βάλουν πάλι μέσα για ένα... δεύτερο γύρο.
Τελικά, πήραν το -άψυχο όπως νόμισαν- σώμα της, το έβαλαν σε σακούλα και το τοποθέτησαν στο ψυγείο, για να ακολουθήσει αργότερα την τυπική οδό απόρριψης. Η Αντρια ωστόσο είχε άλλη γνώμη και άρχισε να κινείται και πάλι, μέσα στη σακούλα!
"Δεν είχε ενδείξεις ζωής, αλλά για κάποιο λόγο ενώ περνούσε η ώρα, αναστήθηκε", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ιδρύματος Ααρον Κριμ, αρκετά έκπληκτος και ο ίδιος. Αρχικά δεν μπορούσε να περπατήσει και είχε βγάλει από μέσα της ότι μπορούσε, ενώ είχε και υποθερμία, αλλά ανένηψε πλήρως. "Αν την δεις τώρα, μοιάζει εντελώς υγιής", προσέθεσε.
Η αντοχή και η επιμονή της "λύγισαν" το προσωπικό, που αποφάσισε να της χαρίσει τη ζωή. Μάλιστα, η εθελόντρια στο πρόγραμμα Ζανίτα Κουμπς την πήρε στο σπίτι της μέχρι να βρεθεί κάποια μόνιμη στέγη.
"Είναι πραγματικά σκληρή, προφανώς ... Εχει σίγουρα μπόλικη θέληση να ζήσει", σχολίασε στα τοπικά ΜΜΕ.