Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σάντος: «Αν είχαμε το Μέσι…»


Σάντος: «Αν είχαμε το Μέσι…»

Για το αυριανό φιλικό της Εθνικής μας ομάδας μίλησε ο Φερνάντος Σάντος και τους πολλούς παίκτες που κάλεσε, δηλώνοντας πως αν είχε παίκτη σαν το Μέσι θα τον έβαζε να παίξει, όμως δεν έχει.

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναφέρθηκε στις πολλές κλήσεις για τη φιλική αναμέτρηση με τους Βέλγους, λέγοντας στην ιστοσελίδα της UEFA πως η 23η Μαΐου, οπότε και θα να επιλέξει τους παίκτες που θα πάνε στο Euro, θα είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή. Όσο για το… Μέσι, υποστήριξε πως αν τον είχε στην ομάδα του, θα τον έβαζε να παίξει ακόμα και αν δεν βοηθούσε τόσο πολύ στην τακτική, όπως αναφέρει τo gazzetta.gr
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:
Για τον τρόπο που επιλέγει τους παίκτες: «Εάν είχαμε έναν παίκτη σαν τον Λιονέλ Μέσι, θα τον βάζαμε στην ομάδα, ακόμα και αν δεν μας βοηθούσε τόσο πολύ τακτικά. Αλλά η Ελλάδα δεν έχει έναν Μέσι, οπότε κοιτάμε πρώτα την τακτική, δευτερευόντως την ποιότητα, εν συνεχεία το ομαδικό πνεύμα, την εμπειρία σε αγώνες υψηλού επιπέδου και την ευστροφία».
Σχετικά με τις πολλές κλήσεις: «Έχοντας καλέσει τόσους πολλούς παίκτες σε 18 μήνες, έχω ένα μεγάλο πεδίο για να επιλέξω. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μία δύσκολη στιγμή οι κλήσεις της 23ης Μαΐου».
Όσο για το φιλικό με το Βέλγιο: «Το Βέλγιο είναι καλή ομάδα και το στυλ τους παραπέμπει σε αυτό των αντιπάλων μας τον Ιούνιο. Είναι ένα παιχνίδι που ο προπονητής μπορεί να δει τις αδυναμίες και να δουλέψει πάνω εκεί πριν από τον Μάιο όπου το τελικό μας στάδιο ξεκινάει».