Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ψυχραιμία κ. Παπαγεωργίου. Το κάτω κάτω μήπως παντρευτήκατε τη θέση του βουλευτή;


Υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ  ο Αντώνης Μάντζιος
Η  ανταπάντησή μας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  κ. Παπαγεωργίου


           Μου είναι πραγματικά δύσκολο να απαντήσω στην επιστολή επί προσωπικού του κ. βουλευτή.

        Πρώτα από όλα γιατί αυτός είναι ένας κοτζάμ βουλευτής, που μάλιστα το όνομά του γράφηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Τρόικας, μιας και ήταν από τους λίγους βουλευτές που ψήφιζε πάντα ναι στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς και ο μόνος από την Πιερία.



          Μετά είναι και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, ένα λεξιλόγιο που αποδίδοντας μου αναπόδεικτες κατηγορίες, αυτές ουσιαστικά χαρακτηρίζουν τον ίδιο,  δεν ξέρω όμως κατά πόσο τιμούν ένα βουλευτή όταν εκστομίζονται από αυτόν,  σε διάλογο με ένα πολίτη,  έστω και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

        Φυσικά μου είναι δύσκολο να τον παρακολουθήσω σε αυτές του τις εκφράσεις και τους χαρακτηρισμούς γιατί ακόμα και εξυβριζόμενος οφείλω να διατηρώ το ήθος και το ύφος μου.


  Ενοχλήθηκε ο κ. Βουλευτής γιατί κάποιος πολίτης, από τους χιλιάδες αγανακτισμένους, τόλμησε και γραπτώς να σχολιάσει τα δελτία τύπου που σωρηδόν στέλνουν στις εφημερίδες οι τοπικοί βουλευτές,  τα οποία δημοσιεύονται χωρίς υπογραφή και με τα οποία, οι βουλευτές αυτοθαυμάζονται και ο λαός υποφέρει.



      Είναι έγκλημα καθοσιώσεως η κριτική σε βουλευτές, λες και οι βουλευτές διεκδικούν εκτός της ποινικής ασυλίας και την πολιτική ασυλία, λες και θα πρέπει να τρώμε ότι μας σερβίρουν και κάθε τέσσερα χρόνια με μια χειραψία και ένα χτύπημα στην πλάτη να κλέβουν την ψήφο από τον κοσμάκη.


         Δεν μπορώ να ακολουθήσω τον κ. βουλευτή  στις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς του γιατί  ο καθένας δίνει από αυτό που έχει.


       Και εμείς έχουμε νεκρούς κ. Παπαγεωργίου, νεκρούς  από τις περήφανες πολιτικές σας. Συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε χθες στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για όσα εγκλήματα διαπράττει η δικομματική σας κυβέρνηση, σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, σε βάρος της υγείας, σε βάρος της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, σε βάρος της πατρίδας μας. Διαβάστε το ιδιόχειρο σημείωμα του για να καταλάβετε.

     Καταμετρημένες επίσημα 1.792 απόπειρες αυτοκτονίας κ. Παπαγεωργίου την τριετία της κυβέρνησής σας, την τριετία της οικονομικής κρίσης. Χώρια αυτές που αποκρύβονται, χώρια αυτοί που παθαίνουν κατάθλιψη,  χώρια οι παράπλευρες απώλειες εξ αιτίας της πολιτικής σας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα  της συγκυβέρνησή σας κ. Παπαγεωργίου. Είτε  συγκυβερνάτε με το ΛΑΟΣ είτε με τη ΝΔ είτε και οι τρεις μαζί.

        Και θα περιμέναμε μια συγνώμη από εσάς κύριε βουλευτά για τα μέτρα που πήραν οι συγκυβερνήσεις σας  για τα μέτρα που εσείς υπερψηφίσατε. Συγνώμη,  σεμνότητα, ήπιος λόγος, ειλικρίνεια, μεταμέλεια, αυτά περιμένει ο πολίτης,  από αυτούς που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές. Αντί αυτών, η επιστολή σας. Κρίμα.     


Σχολιάσαμε δελτίο τύπου σας κ. Παπαγεωργίου. Και το συνδέσαμε με τις πολιτικές που εσείς ψηφίσατε, με τα μέτρα που ψηφίσατε για να παρθούν τον Ιούνιο, μέτρα που  τα αποκρύβετε όμως λόγω των εκλογών. Απλά και καθαρά. Δελτίο τύπου που στο αρχείο της ιστοσελίδας eptanews.gr. έχει τίτλο: «Προεκλογική περίοδος και απολύσεις δεν γίνεται!» Αλλά και στην ίδια την απάντηση σας ως τρίτο και σοβαρότερο λόγο αναφέρατε  και καταλήγετε ότι : «Έχουμε κι εκλογές. Δεν μπορεί μεσούσης της προεκλογικής περιόδου να έχουμε διαπιστωτικές πράξεις, δηλαδή απολύσεις».

     Φυσικά και δεν ζητήσατε την απόλυση κανενός εργαζομένου του ΙΓΜΕ. Εσείς  απλά και αθώα ψηφίσατε την συγχώνευση των δημοσίων υπηρεσιών που προβλέπει απολύσεις, την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα που προβλέπει απολύσεις, την απόλυση 150. 000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015. Αυτά ψηφίσατε. Δεν σας  κατηγορήσαμε ότι ψηφίσατε την απόλυση ενός συγκεκριμένου υπαλλήλου. Όχι. Εσείς ψηφίσατε την απόλυση των υπαλλήλων γενικά. Γενικά. Όλων.


      Για τη δράση σας για την Πιερία να πούμε μόνο ότι  η Πιερία θα πληρώσει 1,5 ευρώ το πετρέλαιο, η Πιερία είναι πρώτη στην ανεργία, η Πιερία έχασε τα καπνά, στην Πιερία έκλεισαν τόσες δημόσιες υπηρεσίες, η Πιερία είναι κλεισμένη από τα διόδια, η Πιερία…. Και όλα αυτά και άλλα, είναι μέτρα που εσείς ψηφίσατε, εσείς ανεχτήκατε, εσείς δεν ορθώσατε το ανάστημά σας για να τα αποτρέψετε.


     Όσο για τη νέα αρχή του ΠΑΣΟΚ ,  καλή αρχή κάνατε κ. Παπαγεωργίου. Με τις χθεσινές 110 ντροπολογίες μελών της συγκυβέρνησης αλλά και των βουλευτών, αντάμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  για να προλάβουν τα προεκλογικά τους ρουσφέτια. Με έναν πρωθυπουργό που με ηλεκτρονικά μηνύματα προσπαθεί δήθεν  να συνετίσει τους υπουργούς, να σώσει τα προσχήματα από τις ντροπολογίες που επιμένουν.


      Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα υπηρετείτε κ. Παπαγεωργίου, που το εκθρέψανε οι πολιτικές των κομμάτων σας και οι στάσεις των βουλευτών σας, ένα πολιτικό σύστημα που παραμένει σάπιο μέχρι την τελευταία στιγμή  κ. Παπαγεωργίου. Και λίγο πριν  σαρωθεί από την λαϊκή οργή τινάζει την ουρά του και δείχνει τα δόντια του. Αλλά πεθαίνει,  πεθαίνει και βρωμάει κ. Παπαγεωργίου, από την σαπίλα βρωμάει.

        Αυτό το σύστημα το αντιπαλεύουμε κ. Παπαγεωργίου. Ένας δημοτικός σύμβουλος, αλλά μαχόμενος, όχι πολλοί σε χειμερία νάρκη, συμπολιτευόμενοι αν και αντιπολίτευση.


     Μόνος κ. Παπαγεωργίου αλλά μου απαντήσετε. Γιατί άραγε αφού μου αποδίδετε  ότι αυτός ήταν ο στόχος μου;  Επειδή ανησυχείτε κ. Παπαγεωργίου. Σας ανησυχούν αυτοί που διαμαρτύρονται, αυτοί που αντιδρούν, αυτοί που σκέπτονται φωναχτά,  αυτοί που σας κρίνουν δημοσίως. Και δικαίως ανησυχείτε κ. Παπαγεωργίου. Αρκετές φορές σώσατε την Ελλάδα ρίχνοντάς τους κατοίκους της και την ίδια στον γκρεμό. Τέρμα η ασυλία σας. Τέρμα το σάπιο πολιτικό σας σύστημα.


  Παραδεχτείτε ότι σας ανησυχεί και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαγεωργίου. Γιατί αναζητά τον κοινό βηματισμό των προοδευτικών δυνάμεων και όλης της Αριστεράς. Γιατί τον εμπιστεύονται οι πολίτες. Γιατί επιζητεί να γκρεμίσει το σάπιο πολιτικό σύστημα, γιατί αναζητά τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, την ανανέωση της πολιτικής ζωής.

     Η  συσπείρωση της Αριστεράς, η συνεργασία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων σε αντιμνημονιακή βάση κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σας ανησυχεί κ. Παπαγεωργίου και από το ύφος της απάντησή σας φαίνεται ότι καλώς σας ανησυχεί. 

      Και ένα από τα μέτρα που οφείλουμε να εισηγηθούμε κ. Παπαγεωργίου  θα είναι και η κατάργηση των διπλών συντάξεων των βουλευτών, να μπούνε επί τέλους κάποιοι στη φυλακή, να δούνε στη σύνταξή τους και οι βουλευτές  τι σημαίνει σύνταξη των 700 ευρώ, με ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία.

        Να ανησυχείτε κ. Παπαγεωργίου. Όχι για εσάς,  όχι για το πρόσωπό σας. Για τις πολιτικές που ασκήσατε για το σάπιο πολιτικό σύστημα που υπηρετήσατε.  Και όσο εσείς και οι όμοιοί σας  ανησυχείτε και σκούζετε,  τόσο οι πολίτες θα βεβαιώνονται ότι είναι σε καλό δρόμο. Να ανησυχείτε λοιπόν, φίλε κατά τα άλλα, κ. Παπαγεωργίου.


Κορινός 5/4/2012
Αντώνης  Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ