Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Απάντηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου σε «άρθρο προσωπικής επίθεσης» από τον κ. Α. Μάντζιο με τίτλο «Άλλα ψηφίζουν, άλλα λένε στο πόπολο»



   Κατανοώ τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο κ. Μάντζιος, ως μοναδικός εκλεγμένος (Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης) εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία,  καθώς και την αγωνία του να δείξει πως έχει λόγο και θέσεις και κυρίως πολιτική υπόσταση. Έτσι μπορώ να δικαιολογήσω την εμμονή του να επιτίθεται με σκαιό και ανάγωγο τρόπο σε Βουλευτές και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ για να καταφέρει να ανοίξει διάλογο επιβίωσης και αναγνώρισή του.
Δεν κατανοώ όμως την επιχείρηση λάσπης, ψεύδους και αποπροσανατολισμού για την οποία είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω.
Δεν θα επιλέξω το επίπεδο λαϊκισμού και της αήθους προσωπικής επίθεσης που αν μη τι άλλο δείχνει προσωπική και πολιτική ανασφάλεια καθώς και αναιτιολόγητη κακία στο πρόσωπό μου.
Η επιλογή και η απομόνωση μιας φράσης από ολόκληρη την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, ομιλία που χαιρέτησαν πολλοί από τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, η πλήρης αντιστροφή του νοήματος της και το ασύνδετο και ανόητο παραλήρημα, με επίκαιρα και ανεπίκαιρα θέματα, σε μια απόπειρα να «χωρέσουν» όλα, έχει στόχο την απαξίωση της πολιτικής μου παρουσίας, αλλά και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.  Είναι μια «κραυγή αγανάκτησης και απελπισίας» που ως κίνημα και στελέχη, όχι μόνο αντέχουμε ακόμα, αλλά έχουμε και πολιτικό θάρρος και προτάσεις και κυρίως ήθος, κάτι που λείπει από στελέχη τύπου Μάντζιου.
Κύριε Μάντζιο, θα πρέπει να αποδεχτείτε την οδυνηρή πραγματικότητα για σας και τον ΣΥΡΙΖΑ πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει μεγάλο και δυνατό παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν να τρομοκρατηθούν στελέχη του και μέλη του τα δύο τελευταία χρόνια.
Το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του με αφετηρία την εκλογή νέου προέδρου ξεκίνησε το νέο αγώνα, την επαφή και την επικοινωνία του με τους πολίτες για να αποδείξει μέχρι τις εκλογές πως είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση.
 Στο συγκεκριμένο τώρα. Εγώ δεν ζήτησα απολύσεις κανενός υπαλλήλου του ΙΓΜΕ. Είπα:
«Δεν μπορούμε να έχουμε διαφορετική μεταχείριση σ’ αυτούς τους εργαζόμενους σε σχέση, για παράδειγμα, με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ ή σε άλλες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών. Δηλαδή δεν μπορεί να τους λέμε ότι ξαφνικά τους απολύουμε χωρίς να τους δώσουμε μια δυνατότητα, για παράδειγμα, να μεταφερθούν σε κάποιον άλλο Οργανισμό. Δεύτερον, θα πρέπει να μπορούν να μπουν στην εφεδρεία. Πολλοί απ’ αυτούς είναι κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης.
Και τρίτο και σοβαρότερο, κύριε Υπουργέ, -νομίζω ότι το δεχθήκατε αυτό, απλώς εγώ το μεταφέρω- θα πρέπει να παραταθεί ο χρόνος για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων που σημαίνει απολύσεις. Η ημερομηνία ήταν μέχρι τον Δεκέμβρη. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, το νομοσχέδιο του κ. Βορίδη, μιλάει για 30 Απριλίου. Σας παρακαλώ, δώστε ένα περιθώριο. Έχουμε κι εκλογές. Δεν μπορεί μεσούσης της προεκλογικής περιόδου να έχουμε διαπιστωτικές πράξεις, δηλαδή απολύσεις».
Μάλλον μόνον εσείς κ. Μάντζιο «ανακαλύψατε» στα λεγόμενα μου πρόθεση αναστολής απόλυσης λόγω εκλογών και όχι αναζήτηση λύσης και ίσης μεταχείρισης των υπαλλήλων του ΙΓΜΕ όπως έγινε π.χ. με τους υπαλλήλους του ΟΣΕ που μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.
 Η ξεκάθαρη και σταθερή πολιτική στάση μου στην Βουλή, η πολιτική μου δραστηριότητα και η προσπάθεια ανάδειξης και λύσης των προβλημάτων της Πιερίας και των πολιτών της δεν βολεύει στον αίολο λόγο και την πολιτική επιλογή της ανομίας που δεν έχει θέσεις και προτάσεις οι οποίες οδηγούν σε λύσεις.
Η συνεχής τοποθέτησή μου, χωρίς υπεκφυγές, στα πολιτικά γεγονότα και η χωρίς κανένα  δισταγμό άσκηση δημόσιας κριτικής σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, αλλά και σε θέματα και προβλήματα της Πιερίας, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν θυσιάζω τα εθνικά και τα τοπικά συμφέροντα για κομματικά ή προσωπικά οφέλη.
Έτσι, με ήθος, ευπρέπεια και θάρρος, θα συνεχίσω να πολιτεύομαι υπηρετώντας την Πιερία και τους Πιεριείς, αλλά και να αντιμετωπίζω ψύχραιμα κι αποτελεσματικά χωρίς ακρότητες κάθε απόπειρα φαιδρότητας, ψεύδους και λάσπης εναντίον μου και εναντίον της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.
                                                                                                    Θ. Παπαγεωργίου
                                                                                              Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας