Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Συμμορία Ελλήνων και αλλοδαπού με καλάσνικοφ και ναρκωτικά


ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης και όπλα, καθώς και πέντε συλλήψεις απέδωσε η κινητοποίηση πολλών τμημάτων της ΕΛΑΣ στις νότιες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Συμμορία Ελλήνων και αλλοδαπού με καλάσνικοφ και ναρκωτικά

  Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας και εξαγωγής αυτών σε ευρωπαϊκές χώρες για την περαιτέρω διακίνησή τους.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις Ελληνες (3 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 41, 46, 31 και 51 ετών και 44χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών και του Νόμου Περί όπλων.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 41χρονου, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, καθώς επίσης και στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 50 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 53 κιλών και 733 γραμ.,
  • 1 μικρόδεμα περιέχον ποσότητα καπνού αναμειγμένη με κάνναβη βάρους (2,6) γραμ.
  • 7 κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους
  • χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Στην αντίστοιχη σε έρευνα Ι.Χ.Φορτηγού ιδιοκτησίας του 41χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικρόδεμα κάνναβης βάρους 0,6 γραμ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 51χρονης, στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 38 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 39 κιλών και 950 γραμ.
  • 2 πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov , τα οποία έφεραν δύο γεμιστήρες, που περιείχαν συνολικά 39 φυσίγγια
  • χρηματικό ποσό των 600 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν συνολικά τρία αυτοκίνητα, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.