Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αύριο οι συναντήσεις του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς


ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ 1Ο ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αυριανές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς βρίσκεται πλέον η ύστατη ελπίδα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Αύριο οι συναντήσεις του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς

  Ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε για τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο, τους αρχηγούς δηλαδή των τριών κομμάτων που έλαβαν έλαβαν διερευνητική εντολή σε κοινή σύσκεψη υπό την προεδρία του.
Στη συνέχεια θα δει σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις τους αρχηγούς των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων: Πάνο Καμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής και Φώτη Κουβέλη πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
Στη 1.00 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο και επέστρεψε, ως άκαρπη, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Στον διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Βενιζέλος «εισηγήθηκε» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το κύριο βάρος των προσπαθειών να εστιασθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Παπούλιας διέγνωσε «ψήγματα αισιοδοξίας».
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης των φιλευρωπαϊκών δυνάμεων με διετή εντολή, όριο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στόχο την υπέρβαση του μνημονίου. Βέβαια όρος και προϋπόθεση για μία τέτοια κυβέρνηση είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ενημέρωσα τον κ. Τσίπρα ακλλά δεν έχω λάβει θετική απάντηση. Εκεί πρέπει πλέον να εστιαστούν οι προσπάθειές σας είπε ο κ. Βενιζέλος.
-Βλέπω ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα ΕΚΟΦΙΝ και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απάντησε ο κ. Παπούλιας.