Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του πρoέδρου της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κώστα Παπαδόπουλου


Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανόδου της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας.
Αρχικά, ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για τα δεδομένα, πάνω στα οποία στήθηκε η φετινή ομάδα:
"Η φετινή χρηματοδοτηση κινηθηκε στο 20% της περσινης. Παρ' ολα αυτα, σχεδιασαμε μια ομαδα, που θελαμε να εχει μια ισχυρη παρουσια στην κατηγορια, διατηρησαμε το ροστερ εκει που θελαμε με βαση τους περσινους παικτες και το εμπλουτισαμε, βασει των εισιγησεσων των προπονητων. Εκτιμουσαμε οτι η πιερικη οικογενεια θα κολακευοταν και θα ικανοποιητο, αν επιχειρουσαμε να αλλαξουμε κατηγορια μεσα απο τα πλει οφ. Αυτο, καθορισε το μπατζετ.
Αντιμετωπιζουμε την αλλαγη κατηγοριας υπο το πρισμα της οικονομικης επιβιωσης του Πιερικου. Τον Ιανουαριο καναμε αντι για μειωση, αυξηση του ροστερ και του μπατζετ. Με τον Γιώργο Χατζαρα καναμε μια εντυπωσιακη πορεια, φτανοντας στο -1 απο τη δεύτερη θέση και στο -3 απο την πρώτη. Ήλθαν καποια αρνητικα αποτελεσματα, που δημιουργησαν κλιμα στενοχωριας, αποσταθεροποιησης, αμφισβητησης, ηττοπαθειας και μιας μιζερης συζητησης για τα πιερικα ζητηματα, η οποια μας στενοχωρει μεν, μας χαλυβδωνει δε.
Ο Πιερικος επαιξε 30 παιχνιδια πεντακαθαρα. Καμια σκια δεν μπορει να βαρυνει την αγωνιστικη του συμπεριφορα. Ειχε, ανελπιστα, καλες νικες και, ανελπιστα, κακες ηττες. Όμως δεν ξεστρατισε. Ειναι στα πλει οφ, θα μενει στη θεση αυτη μεχρι το τελος και με την ικανοτητα της τεχνικης ηγεσιας, των ποδοσφαιριστων και τη φανελα που κουβαλαμε, θα χτυπησουμε αποφασιστηκα την ανοδο στη μεγάλη κατηγορια με ολες μας τις δυναμεις.
Ζητησα να συναντηθουμε σημερα για να παρακαλεσω τον κοσμο του Πιερικου, που αγαπα την ομαδα και το εχει αποδειξει, να στοιχηθει γυρω απο την ομαδα, να στρατευτει. Δινουμε 4 ακομα αγωνες για να μπορεσουμε να παιξουμε αλλους 6, που θα μας οδηγησουν στην αλλη κατηγορια. Να εχει εμπιστοσυνη στην ομαδα ο κοσμος, κι οταν λεω ομαδα, εννοω σε ολους μας και οι καλες μερες ειναι μπροστα μας.
Παικτες και ομαδα έκαναν τις μεγαλες νικες, παικτες και ομαδα έκαναν και τις μεγαλες ηττες. Όλοι μας, απο τον φροντιστη μεχρι τον προεδρο, ειμαστε ομαδα, μαζι καταφεραμε να εχουμε την πορεια που εχουμε και το ισοζυγιο αυτης της πορειας, αξιολογουμενο υποκειμενικα, αλλοι το καταγραφουν ως θετικο, κι αλλοι ως αρνητικο.
Τα τελευταια 20 χρονια απο το 1993 κι έπειτα και για πρωτη φορα, ο Πιερικος κανει τετοια παρουσια στη Β' Εθνικη. Ποτε δεν ηταν τοσο κοντα στη μεγαλη κατηγορια, ποτε ο δημοσιος λογος του Πιερικου δεν διατυπωθηκε τοσο αποφασιστικα οτι "χτυπαμε την κατηγορια αλυπητα". Κι ολοι μαζι, κοσμος και ομαδα, μαζι θα νικησουμε και μαζι θα χαρουμε. Η γενικη τοποθετηση που ηθελα να κανω ειναι αυτη περιπου".

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε:
Στο οικονομικό ζήτημα της ομάδας: "Δηλωνω με τον πιο επισημο τροπο, οτι ο Πιερικος ειναι μια απο τις καλυτερα πληρωμενες ομαδες της κατηγοριας. Σιγουρα δεν ειναι η καλυτερα πληρωμενη ομαδα, αλλά δεν θα βρει τρεις ομαδες, καλυτερα πληρωμενες. Οι ξενοι ποδοσφαιριστες και οι εμπειροι παικτες ειναι αρκετα μπροστα στις πληρωμες τους. Οι νεοι ειναι λιγο πιο ταλαιπωρημενοι. Όλα αυτα είναι αποτελεσματα μιας πολυ ταλαιπωρημενης οικονομικης χρονιας. Καναμε πολλα καλεσματα, η ανταποκριση της πιερικης κοινωνιας δεν ειναι αυτη που περιμενουμε. Το μπάτζετ φέτος, φτάνει στο 1,5 εκατομμύριο. Τα εσοδα απο τον κοσμο, τη διαφημιση και τις χορηγιες, φτάνουν τα 350 χιλιάρικα, από το κρατος στα 150 χιλιάρικα και τα υπόλοιπα μπαίνουν από τον πρόεδρο, που έχει δώσει, ως τώρα 500 χιλιάδες. Οι παικτες δεν μας κανουν χατίρι, ειναι τιμη τους να παιζουν στον Πιερικο και ειναι υποχρεωση και δικαιωμα τους να αμοιβονται με βαση το συμβολαιο τους. Παικτης που να μπορει να ισχυριστει οτι αυτα που παιρνει δεν του φτανουν για να ζησει, δεν υπαρχει. Υπήρχαν μικρες γκρινιες, οτι θα ηθελαν το Πασχα να τους μοιρασουμε απο 2 χιλιάδες και τελικά τους δωσαμε απο 1,5 χιλιάρικο, αλλά τι να κανουμε... Δεν θα αντιμετωπισουμε προσφυγες, η ομαδα θα ειναι πληρωμενη και πληρωνεται κανονικα. Παραδεχομαι οτι δεν πληρωνονται στις 30 του μηνα. αλλα ετσι ειναι το ποδοσφαιρο κι ετσι ηταν παντα".
Στις διαδοχικές ήττες του Πιερικού: "Οι ηττες ηλθαν γιατι η ομαδα εκανε μια κοιλια που δεν προβλεψαμε και δεν αντιμετωπισαμε εγκαιρα. Ειχαμε λιγοτερες δυναμεις απο αυτο που επρεπε κι αυτο δεν εχει να κανει με το οικονομικο. Δεν ισχυει οτι βαζουν τα χρηματα πανω απο τη φανελα. οι παικτες ειναι παλικαρια, αγαπουν την ομαδα, δίνουν οτι μπορουν. Για πρωτη φορα δεν ειμαστε σε περιπετεια υποβιβασμου, πλει αουτ, κτλ".
Στις φήμες που τον θέλουν να επιδιώκει τη συμμετοχή στα πλέι οφ για να ωφεληθεί οικονομικά ο ίδιος, χωρίς να έχει στόχο την άνοδο: "Ειναι ανοησια αυτο που λεγεται. Αν ο Πιερικος παει στα πλει οφ, εχει την ευκαιρια να παρει την κατηγορια. Τα οικονομικα δεδομενα της Σουπερ Λιγκ δεν εχουν καμια σχεση με αυτα της Β' Εθνικης. Δεν πιστευω οτι θα υπαρξει ανθρωπος που ενώ μπορει να ανεβει στην Α' Κατηγορία και να επωφεληθει απο την άνοδο και οικονομικά, να επιλέξει να κανει οποιαδηποτε "αταξια" στη διαδικασία των πλέι οφ... Αν ανεβουμε, θα εχουμε οικονομικη ευρωστια, μια ομαδα που να ταιριαζει στην πολη, θα μπορει να οργανωσει τις ακαδημιες και τις υποδομες, θα βαλει σε ταξη τα οικονομικα, κι αν ακομα πεσει, θα μπορεσει να τακτοποιηθει οικονομικα για τα επομενα 5-10 χρονια. Θα ειναι βλακωδες και κουτο να θυσιασει κάποιος όλα αυτα με ενδεχομενες δοσοληψιες, αυτη η σκεψη δε μπορει να υπαρχει ουτε σαν υποψια".
Στην απουσία ισχυρών χρηματοδοτών: "Μακαρι να υπηρχαν, οχι μονο οι πρωην, αλλα και οποιοσδηποτε πλουσιος Κατερινιωτης. Θα ηταν επιθυμια μου και μεγαλη ανασα. Δεν υπαρχει κανεις απο πισω, μονο ο προεδρος, οι συνεργατες, οι γενικοι αρχηγοι κι ο προεδρος του Ερασιτεχνη. Θελω να πιστευω οτι ειμαστε πολλοι. Αν υπηρχαν οι Ντουμος και Ελευθεριαδης, θα κοιμομουν ησυχος".
Στον αγώνα με την Επανομή: "Εκεινη τη μερα ακουσα πολλα. Οτι δεν πηραμε αγωνιστικα τα παιχνιδια με Βεροια, Σερρες, Λαρισα, Παναχαϊκή κι αρα, οπως εκει εγινε κατι καλο, με την Επανομη εγινε κατι κακο. Αυτα ειναι προϊόντα αρρωστημενων μυαλων. Μεσα απο τις ηττες αυτες, που κοντεψαμε να παθουμε εγκεφαλικο και τετραπληγία, ακουμε ανοησιες. Ας σοβαρευτουμε λιγο".
Στο μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει και στη μη επιβολη τιμωριας σε παικτες που τιμωρηθηκαν με κοκκινς καρτες: "ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, κοντα στην ομαδα. Ειμαι σαν πατερ φαμιλιας εδω, ασχολουμαστε με τους παικτες, με το μυαλο, τα προβληματα τους, την ψυχη τους. Αυτο το μοντελο δημιουργει συναισθηματισμους. Δεν μπορεσα να τους τιμωρησω, δεν θελησα, δεν το ενιωσα αναγκαιο. Αν ημουν πιο απροσιτος, ισως θα μπορουσα να τους τιμωρησω".
Στη μελλοντική του παρουσία στην ΠΑΕ: "Σε περιπτωση που δεν κατορθωσουμε την ανοδο, αν ειναι για το καλο του Πιερικου, θα αποχωρησω. Αν εξυπηρετει τον Πιερικο, θα παραμεινω στις επαλξεις. Ο ρολος μου, ειναι ρολος Σταυροφορου. Αν υπαρχει καποιος να βοηθησει, να ξεκουρασει ή και να τον φορτωθει ο ιδιος, ευπροσδεκτος!"
Στο θέμα του προπονητή: "ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Όταν καποια αποτελεσματα δεν πανε καλα, το πρωτο πραγμα που θεριευει ειναι το ενδεχομενο αποχωρησης του προπονητη. θεωρω οτι ηταν μια κοιλια της ομαδας, την οποια θεωρω οτι την ξεπερασαμε με την εμφανιση της Καλλιθεας. Έχουμε τεσσερις τελικους και θελουμε 12 ποντους".