Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Βαριές ποινές σε αστυνομικούς για προστασία


Βαριές ποινές σε αστυνομικούς για προστασία

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αστυνομίας στους έξι αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι παρείχαν προστασία σε καταστήματα με παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο.

Οι ένστολοι φέρονται να ήταν μέλη κυκλώματος και να είχαν επωμιστεί τον ρόλο να ενημερώνουν τους καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

Χθες με απόφασή του το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο παραπέμφθηκαν, επέβαλε σε δύο από τους εμπλεκόμενους αστυφύλακες, οι οποίοι είναι ακόμη εν ενεργεία, την ποινή της απόταξης, ενώ ένας ανθυπαστυνόμος τιμωρήθηκε με δύο μήνες αργίας με απόταξη.

Οσον αφορά τους άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, το συμβούλιο επέβαλε την ποινή της απόταξης στον έναν, δύο μήνες αργίας στον δεύτερο, ενώ ο τρίτος τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους και την εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας το 2008.

Οι αστυνομικοί με ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010. Μάλιστα, προκειμένου να «δέσουν» τους ενόχους χρειάστηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο ακόμη και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Οπως αποκαλύφθηκε, στο δίκτυο που είχε στηθεί για την έγκαιρη ειδοποίηση των ιδιοκτητών των καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, καθώς και ένας αξιωματικός, ο οποίος κατείχε επιτελική θέση και τώρα έχει αποστρατευτεί.

Espressonews.gr