Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

O Γιώργος Παπανδρέου καθηγητής σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ


Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Χάρβαρντ και ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε χθες στην αίθουσα διδασκαλίας για να δώσει στους φοιτητές του οδηγίες.  Οι φοιτητές που άρχισαν από χθες να παρακολουθούν τη διδασκαλία του Γ. Παπανδρέου είναι, υψηλού επιπέδου και σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και αμερικανοί αξιωματούχοι, αυτούς που η αμερικανική κυβέρνηση τους έχει εντάξει στο πρόγραμμα διά βίου μάθηση.
Τα μαθήματα  άρχισαν, πρώτα με την ανάλυση της βιβλιογραφίας στην οποία μπορούν να προστρέχουν οι φοιτητές. Εν συνεχεία δόθηκαν τα κεφάλαια στα οποία θα υπάρξουν συζητήσεις και κρίσεις. Η πρώτη διάλεξη του Γ. Παπανδρέου θα αναφέρεται στην εμπειρία του από την κρίση, θα ακολουθήσουν, παράμετροι της κρίσης της ευρωζώνης και πως συνδέεται με την παγκόσμια κρίση.
Ακόμα οι επιπτώσεις της κρίσης σε σχέση με τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών στην κρίση (και κυρίως του ΔΝΤ), γεωπολιτικές προεκτάσεις κτλ. Ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να βρίσκεται στο Χάρβαρντ, μία εβδομάδα κάθε μήνα.
 
 
 
...ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ ΜΑΣ.
 
                                                                                                   Σ.Δ.