Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»




Παρουσία πλήθους μελών και φίλων του, ο σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας “ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ” έκοψε κι εφέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την περασμένη Δευτέρα, στη φιλόξενη πολιτιστική του στέγη.


Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Γρυλλάκης Νικόλαος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μακρίδης Νικόλαος, οι Αντιδήμαρχοι Μπερεδήμας Παναγιώτης, Παπαζήσης Αναστάσιος, Παπαζιώγας Νικόλαος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Καζταρίδης Ιωάννης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου, η πρώην Βουλευτής Πιερίας α Μαρία Μίχου, ο εκπρόσωπος του Οικον. Επιμελητηρίου Ξεν.Μπαραλιάκος, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Μανιουδάκης, αναφέρθηκε εν συντομία στις προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου, στις σκέψεις και τις προτάσεις για το 2014 με έμφαση στην πραγματοποίηση τον προσεχή Μάιο του 1ου Πανελληνίου Ανταμώματος Κρητών, το οποίο με την συνδρομή του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας θα φιλοξενηθεί στην Κατερίνη. Παράλληλα, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, για την αθρόα συμμετοχή τους σε όλα τα δρώμενα των «Σταυραετών».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με την διοργάνωση στην Κατερίνη του Ανταμώματος των Κρητών θα γεμίσει ζωντάνια και κρητική λύρα όλη η πόλη. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι με τον πρόεδρο κο Μανιουδάκη και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου είμαστε σε αναζήτηση στοιχείων για να δημιουργηθεί μία προτομή για τον Κονταξάκη, τον έφηβο που έπεσε στην Κατερίνη κατά την απελευθέρωση της πόλης, γιατί σε ανθρώπους που κατέθεσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι οφείλουμε τιμή».

Την πίτα ευλόγησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου - Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για την διαχρονική προσφορά των Κρητών στον ελληνισμό με σημείο αναφοράς τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Από την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεν έλειψαν και τα παραδοσιακά εδέσματα της Μεγαλονήσου, ενώ εθιμοτυπικά, συμβολικό δώρο δόθηκε σε ένα λιλιπούτειο φίλο του συλλόγου, που ήταν o τυχερός της εκδήλωσης που βρήκε το φλουρί.