Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης





 Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου την ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, "Το παρελθόν". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Περίληψη ταινίας:
Ο βραβευμένος με Όσκαρ για το ‘Ένας χωρισμός’ Ιρανός σκηνοθέτης ξεκινάει την νέα του ταινία με έναν ακόμα χωρισμό. Ο Αχμάντ έχει εγκαταλείψει τέσσερα χρόνια νωρίτερα την Μαρί, τις δύο κόρες από προηγούμενη σχέση και την κοινή τους ζωή στο Παρίσι, για να γυρίσει στην Τεχεράνη. Τώρα, επιστρέφει για ένα σύντομο ταξίδι για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου. Μόνο που για λίγες μέρες θα χρειασθεί να μείνει στο σπίτι της Μαρί μαζί με τα παιδιά, αλλά και τον τωρινό της σύντροφο τον Σαμίρ και τον 5χρονο γιο του.
Με απλότητα και ευαισθησία ο Φαραντί στήνει μια ιστορία ανθρώπων που θέλουν με μανία να ξεπεράσουν το παρελθόν και να αγκαλιάσουν το μέλλον, αλλά δεν μπορούν. Ο σκηνοθέτης αποδέχεται ότι το παρελθόν δεν είναι κάτι που το ξεπερνάς, αλλά κάτι που κρατώντας το γερά σε βοηθά να χτίσεις το καινούργιο. Αποσπώντας υπέροχες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του (η Μπερενίς Μπεζό πήρε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών) φτιάχνει μια ταινία που θα συγκινήσει με το θέμα της.