Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ποιος αλήθεια προωθεί την αμερικανοφερμένη υποκουλτούρα του bοdy building;



Διαφωνώ πλήρως με την στροφή της πλειοψηφίας της νεολαίας στο αμερικάνικο bοdy building δηλ την αποκλειστική ενασχόληση με την γρήγορη διάπλαση του σώματος σε κλειστά ιδιωτικά γυμναστήρια με συμπληρώματα διατροφής ή σε ορισμένες περιπτώσεις οσων μετέχουν σε αγώνες με χρήση επικίνδυνων αναβολικών που οπως αποδεικνύεται θίγουν θανάσιμα τον οργανισμό, τήν υγεία και ευθύνονται για αιφνίδιους θανάτους νέων ανθρώπων από ανακοπή και άλλα καρδιολογικά προβλήματα. Ποιος δημόσιος φορέας ελέγχει αυτά τα συμπληρώματα διατροφής αν είναι συμβατά καταρχήν με τον οργανισμό του καθενός. Γιατί να... 

έχουν την φιλοδοξία νέοι άνθρωποι να φουσκώσουν μέσα σε λίγους μήνες τους μυείς αντι να ασχοληθούν συστηματικά σε συνδυασμό μέ σπουδές με τόν κλασσικό στίβο την πάλη την ορειβασία, την ποδηλασία, τήν κολύμβηση, τον Μαραθώνιο η τό απλό τρέξιμο? Ποιός αλήθεια προωθεί ή καλλιεργεί, προμοτάρει κερδώα αυτήν την αμερικανοφερμένη υποκουλτούρα στα ελληνόπουλα που εχουν λάθος πρότυπα? Γιατι να μην εγγραφούν σε ενα αθλητικό σωματείο ή Σύλλογο και να σσχοληθούν με ενα ακίνδυνο αθλημα που θα δισπλάσει και τον χαρακτήρα τους και θα βελτιώσει την ψυχική καλλιέργεια και την συμπεριφορά τους? Δέν εχουμε πλέον διακρίσεις στόν ατίβο σε πανευρωπαικό επίπεδο τα δημοτικά στάδια είναι σχεδόν αδεια ελάχιστοι ασχολούνται με την καλαθόσφαιρα η το χάντμπολ και αυτό είναι τό πλέον απογοητευτικό και ευθύνη φέρει η ΤΑ που συμβάλλει με την απραξία, αδράνεια και αυστηματική εγκατάλειψη των δημόσιων αθλητικών χώρων και απαξίωση τους αλλά και η πολιτεία οπως λχ των ολυμπιακών εργων στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της αθλησης.
Αλήθεια η Αντιδημαρχία Αθλητισμού Κατερίνης γιατί δεν φροντιζει τούς εγκατελειμένους χώρους αθλησης στην τουριστική Παραλία Κατερίνης που εμφανίζουν εικόνα πλήρους απαξίωσης?
Ευθύνη φέρουν και οι αδιαφορούντες γονείς που δέν εγγράφουν οπως οφείλουν τα παιδιά τους σε σωματεία ή Αθλητικούς Συλλόγους και δέν τα παροτρύνουν ενω εχει σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός να ασχοληθούν με τόν κλασσικό αθλητισμό αφυπνιζόμενοι και ευαισθητοποιούμενοι μετα τούς αλλεπάλληλους θανάτους νέων αθλητών σωματικής διάπλασης που ελάμβαναν τέτοια επικίνδυνα βοηθήματα και το συμβάν της διπλής δολοφονίας δύο αθλητών στήν Μάνη με αντικείμενο τα αναβολικά.
Η σωματική διάπλαση είναι χρήσιμη, ωφέλιμη αναντίρρητα μέχρι σε ενα σημείο χωρίς υπερβολές ομως, οταν αυνδυάζεται με αλλο αθλημα, στην Ελλάδα δυστυχώς της ξενόφερτης μόδας κυριαρχεί μία στρεβλή,λαθεμένη αντίληψη για τον αθλητισμό.
ΓΙΑΤΙ ο Δήμος Κατερίνης δεν φτιάχνει και νέους χώρους μαζικής αθλησης?
Ολοι θέλουν να μοιάσουν τον Arnold Schwarzeneger που οπως γνωρίζω υποβλήθηκε προ ετων σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς.
Γιατι να μην φιλοδοξεί λχ ενας αθλούμενος να ασχοληθεί με τον ακοντισμό, την σφύρα ή την αρση βαρών οπου η Ελλάδα εμφανίζει καθίζηση τελευταία σε αγωνιστικό επίπεδο.
Μετα των αποκάλυψη το 2004 οτι πρωταθλητές μας στό στίβο ελάμβαναν βοηθήματα οταν πετύχαιναν παγκόσμια ρεκόρ πήραμε την κατιούσα αυτο λειτούργησε αρνητικά για την νεολαία.
Αθλούμαι καθημερινά διανύοντας περ 5 χλμ παίζω αδιάκοπα καλαθόσφαιρα ποδόσφαιρο και νομίζω αυτό το παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουν νεότεροι μου.
Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.δικηγόρος πρ Εφορος Χειρόσφαίρισης ΓΑΣ Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ.