Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ...

 
 ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΤΟΥΣ, ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 2004-2010 ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ .ΔΗΛΑΔΗ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΓΙΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ κτλ.  


ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
ΤΟΥ 2012.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :
ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ
ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ
"ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ"
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΑΠΟΛΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΠΟΥ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ .  
 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Α.Α.Κ)
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Πρόσφατα έγιναν 184 μεταθέσεις συναδέλφων στο Ν. Πιερίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό από την πλευρά της Διοίκησης, για τη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης, ζητήθηκε να γίνουν πολύ λιγότερες μεταθέσεις· και η ίδια δηλώνει ότι αιφνιδιάστηκε. Η σημαντική υπέρβαση αυτού του αριθμού, είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε άλλους νομούς υπάρχουν παράπονα γιατί έγιναν πολύ λίγες μεταθέσεις. Γιατί συνέβη αυτό στην Πιερία και πιθανόν σε ελάχιστες άλλες περιπτώσεις; Εκτιμούμε ότι για χάρη του ημέτερου βασιλικού ποτίστηκε και η γλάστρα. Προφανώς έδρασε το γνωστό κομματικό-πελατειακό κράτος που επηρέασε τις αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ. Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές από όποιους και από όποια θέση κι αν πραγματοποιούνται.
Η πολιτική όμως αυτή εμπεριέχει πλήθος αδικιών και κινδύνων για το άμεσο μέλλον. Κάθε «εξυπηρέτηση» συναδέλφου αποτελεί, σχεδόν πάντα, κλοπή του αντίστοιχου δικαιώματος (μετάθεσης, απόσπασης), άλλου συναδέλφου, που θα μπορούσε να το διεκδικήσει τώρα ή στο μέλλον.
Ενδεικτικά μόνο, η ρουσφετολογική πρακτική μπορεί να οδηγήσει:
Στην υπονόμευση της αξιοπιστίας της μοριοδότησης και στη σταδιακή της κατάργηση.
Σε κατάφορες αδικίες στη μοριοδότηση ημετέρων, αποσπασμένων για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Στη συσσώρευση «πρώτης ύλης» για πελατειακά μαγειρέματα.
Στην ολοκληρωτική διάσπαση του κλάδου και κανιβαλιστικές συμπεριφορές αν τα πράγματα χειροτερέψουν και οδηγηθούμε σε απολύσεις.

Ζητάμε:
Οι μεταθέσεις και κάθε έιδους μετακινήσεις να γίνονται με τα ίδια καθολικά κριτήρια.
Να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις από το υπουργείο παιδείας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι συνάδελφοι σε σχολεία ακόμη και ως υπεράριθμοι.
Να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας να καλέσει τους συναδέλφους σε ΓΣ για να συζητηθεί το θέμα.


Κατερίνη Ιούνιος 2012